Rock og blues i Skånevik - eller Skudefestivalen? Mye skjer i helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

I Skånevik kan du i helgen se gitaristlegenden Jeff Beck og mange andre band. I Skudeneshavn yrer det av folkeliv, båter og mye musikk.

DEL

FILMPREMIERER

«ANT-MAN AND THE WASP»: Fra Marvel Cinematic Universe kommer «Ant Man and The Wasp», et nytt kapittel med helter som har den forbløffende evnen til å krympe. Peyton Reed har regissert denne superhelt- og fantasyfilmen.

«MIDNIGHT SUN»: Katie Price (Bella Thorne) blir i ung alder diagnostisert med en uhelbredelig, genetisk sykdom kalt Xeroderma Pigmentosum (XP), som karakteriseres av en ekstrem følsomhet for ultrafiolett lys. Katie blir derfor tvunget til å leve livet sitt i isolasjon for å unngå sollys, fordi eksponering for det kan være dødelig. Foruten hennes far Jack (Rob Riggle) og hennes eneste venn Morgan (Quinn Shepard), har Katie ingen annen tilgang til verden utenfor på dagtid. Gjennom det sotede vinduet har hun også fått øynene opp for Charlie Reed (Patrick Schwarzenegger), uten at han har lagt merke til det.

«SICIARIO 2 – SOLADO»: I «Sicario 2: Soldado» har narkotikakrigen på grensen mellom USA og Mexico eskalert. Kartellene har begynt å smugle terrorister over grensen til USA, noe som har ført til at de nå kategoriseres som terrororganisasjoner som skal bekjempes deretter. Derfor slår den føderale agenten Matt Graver (Josh Brolin) seg på ny sammen med den gåtefulle Alejandro (Benicio Del Toro).

KONSERTER

BLUESVESENET

Karmøy, fre: Bluesvesenet er et lokalt Karmøyband som spiller fengende blues og skaper liv der de spiller. Det er nå blitt en tradisjon å ha Bluesvesenet på Holmen Brygge under Skudefestivalen.

SVEINUNG HØLMEBAKK

Karmøy, fredag: Sveinung Hølmebakk er en av de tre medlemmene i Nordic Tenors. I 2017 kom han med sitt åttende soloalbum, «Til deg». Sveinung Hølmebakk beveger seg gjerne mellom opera, gospel og viser. Han holder konsert i Skudenes bedehus.

GOODFOOT

Karmøy, lør: Goodfoot er et coverband fra Karmøy, som består av en gjeng rutinerte musikere, som har vært aktive siden 80-tallet. De spiller fengende rock fra 80 og 90 tallet på Holmen Brygge i Skudeneshavn.

KONSERT I GJESTGJEVARGARDEN

Etne, lørdag: Minikonsert i Gjestgjevargarden i Skånevik med Maren og Emma Ohm Ballestad; fiolin og cello og Nils Einar Helleland; piano.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugsund, fre-søn: Billedgalleriet har sommerutstilling med lokale hjemstavsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og henter fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. Ole Frøvig, Trygve Goa og Erling Hodne er noen av kunstnerne som kan oppleves.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: H.M. Dronning Sonja stiller ut grafikk og keramikk i Galleri G Guddal. Galleriet ligger i Guddalstunet ikke lengt fra Rosendal. Utstillingen blir stående til og med 19. august.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Frank Brunner åpner grafikkutstilling. Dette er den 266. og siste utstilling i Galleri Giga, som gir seg etter 20 års drift 1. oktober. Utstillingen står til og med 29. juni.

STUDIO 21

Karmøy, lørdag: Kunstneren Terje Resell er utstiller i det lille galleriet Studio 21 i Skudeneshavn denne sommeren. Resell er en av landets fremste grafikere og jobber med tradisjonelle teknikker som koldnål og etsing i kobber. Mennesket står i fokus i motivene hans. Han er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og her lokalt av Haugesund Billedgalleri.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: I Moster Amfi er årets sommerutstilling med Ellen Hegg. Hun kommer fra Trøndelag og har stilt ut både i inn- og utland.

BØMLO KUNSTLAG

Bømlo, fre-søn: I Bømlo kulturhus kan du se arbeider av tekstilkunstner Åse Ljones, som er Bømlo kunstlag sin sommerutstiller. Sting for sting forteller hun historier. Utstillingen henger til 12. august.

BLONDEFABRIKKEN

Karmøy, lørdag: Ingrid Falnes Ellingsen var en viktig tekstilkunstner på Karmøy. En minneutstilling med hennes billedvever vises i Blondefabrikken i Skudeneshavn.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Årets sommerutstilling på Ryvarden åpner søndag og står til 4. august. Disse kunstnerne deltar: Elsa Wendt, Reidun Gytri, Gunn Vottestad, LUNCH, Venche Høvring, Anne Lise Borum, Ann Margrete Lein, Astrid Nilssen Wallace og Karl Mårtens.

GALLERI CENTAURI

Karmøy, fre-søn: Dag Einar Alfsen stiller ut oljemalerier. Han var festivalkunstner under Skudefestivalen i 2009.

SJØMANNSFORENINGEN, KORNELISUHOLMEN

Karmøy, fre-søn: Kjell M. Søyland har motiver hentet fra Karmøy.

BYTUNET, SØRAGADÅ

Karmøy, fre -søn: Odd Dubland bor i Ålgård, er kunstner, sanger og predikant og festivalkunstner under Skudefestivalen.

GAMLE APOTEKET, SØRAGADÅ

Karmøy, fre-søn: Tove V. Bråten og Ida Vollum har fotoutstilling.

VERDENS MINSTE KAFÉ

Karmøy, fre-søn: Venche Høvring stiller ut malerier.

GALLERI ALICE

Karmøy, fre-søn: Galleriet i Postvegen 24 har åpnet under hele Skudefestivalen.

GALLERI 9INA

Karmøy, fre-søn: Nina Hegreberg stiller ut oljemalerier og digitale trykk i galleriet i Søragadå 39.

FRIVILLIGHETSSENTRALEN, KAIGATA.

Karmøy, fre-søn: Fire damer i Art Culør stiller ut malerier.

SCENE

RUNE BJERGA

Karmøy, fre-lør: Rune Bjerga kjører humorshowet «Bjerga On Ice» i kulturhuset i Skudeneshavn.

FESTIVALER

SKÅNEVIK BLUESFESTIVAL

Etne, fre-lør: Fredag spiller I am K, Mike Andersen, Vidar Busk, Eriksen/ Sjøstrøm, Knut Reiersrud Band og Jan Flaaten Band på House of Blues utescene. Sari Schorr & The Engine Room, CC Cowboys og The Killer Queen Experience spiller i Arenateltet. Lørdag: HM Johnsen, The Norwegian Soulband, Froddie & Compagniet, Lisa Lystam Family Band, King King på House of Blues. Jeff Beck, Laura Cox Band og The Killer Queen E. i Arenateltet. Blues på hotellplenen og bluescruise lørdag.

CC Cowboys:  Spiller fredag under Skånevik Bluesfestival.

CC Cowboys: Spiller fredag under Skånevik Bluesfestival.

SKUDEFESTIVALEN

Karmøy, fre-søn: Mye båtliv, aktiviteter og utstillinger (se utstillinger) i Skudeneshavn i helgen. Fredag spiller blant annet Lars Martin Myhre, Heine Totland & Just4You, Geir Halleland, Elle Melle, Hans Petter Hansen & Bernt Einar Johansen, Pakkers Trio. Lørdag: Slogmåkane og Geir Halleland (gratiskonsert), Det Betales – Beatles Party, Plumbo og flere andre.

Slogmåkane: Sammen med Geir Halleland  gir de en gratiskonsert lørdag under Skudefestivalen.

Slogmåkane: Sammen med Geir Halleland gir de en gratiskonsert lørdag under Skudefestivalen.

ARRANGEMENTER

HATLEVIKBASAREN

Fitjar, lørdag: Det er klart for årets Misjons- og Kystkulturbasar på Hatlevik i Fitjarøyane. Basaren har blitt en institusjon og arrangeres årlig hver sommer og pleier å samle flere hundre mennesker. Håndlagete arbeid og annet auksjoneres bort. Hallvard Møgster er auksjonarius. Andakt, Fitjar ad hoc bidrar med sang og musikk.

Artikkeltags