Skjelvet åpner Den norske filmfestivalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kinosuksessen Bølgens oppfølgerfilm Skjelvet får æren av å åpne Den 46. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 19. august. Nok en gang vil et stjernespekket ensemble innta den røde løperen sammen med filmens regissør John Andreas Andersen.

DEL

DEN NORSKE FILMFESTIVALEN: – Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med Skjelvet! I likhet med sin forgjenger er også dette blitt både storslagent og nervepirrende, og viser i tillegg et meget sterkt menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen og er sikker på at den vil ryste godt i publikum både i Haugesund og resten av Norge, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Filmens produsent Martin Sundland er også svært glad for utmerkelsen.

– Det er en stor ære å få lov å åpne Haugesundfilmfestival. Skjelvet har blitt et spektakulært drama og en berg og dalbane av en katastrofefilm som vi gleder oss til å vise for publikum.

Spektakulære scener

Skjelvet er regissert av John Andreas Andersen, en av Norges mest anerkjente filmfotografer som også hadde regi på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama og co-regi på Uno. Andersen har gjestet Haugesund en rekke ganger med sine tidligere filmer.

– Jeg er utrolig glad for at Skjelvet får sin verdenspremiere i Haugesund. Haugesund er en festival jeg har hatt et tett forhold til helt siden jeg deltok som 15 år gammel Amandus-pris-deltaker. Jeg er veldig stolt over hva Skjelvet har blitt og gleder meg til å få lov til å vise den for publikum for første gang. Den kommer med garantier om scener man aldri har sett på kino i Norge før, sier regissør Andersen.

Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet - det er Norges hovedstad!

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reel. Man vet bare ikke når.

Det eneste vi med sikkerhet vet er at Oslo i dag er betydelig mer sårbar enn i 1904. Sannsynligheten for tap av menneskeliv og voldsomme materielle skader er høyst reell.

Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden?

Se filmens trailer her:

Foran kamera finner vi igjen to av Norges mest erfarne skuespillere og Amandavinnere, Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene som geologen Kristian Eikjord og hans kone Idun.

Jonas Hoff Oftebro spiller parets sønn og Edith Haagenrud-Sande datteren. Kathrine Thorborg Johansen gjør sin spillefilmdebut i Skjelvet.

Skjelvet er produsert av Fantefilm ved Martin Sundland og Are Heidenstrøm. Den distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 31. august.

Artikkeltags