Gå til sidens hovedinnhold

– Stas ja – eg e' kjempeglad!

Artikkelen er over 4 år gammel

Noen stjerner er blidere enn andre, og Pia Tjelta, skuespiller med mor fra Haugesund og oppvekst i sørfylket, la lista høyt for neste års stjerner i Walk of Fame-samlingen. Og smilte gjorde også skuespiller Bjørn Sundquist som ellers ofte har spilt «sinna mann».

HAUGESUND: Og den som solte seg mest – uten sol, var nok Haugesund Sentrums Odd Fossan-Waage. For haugesunderne stilte opp og klappet når de skulle og hoiet når de skulle og de var riktig mange som ventet på stjernestein-avdukingen.

– Jeg tror vi er oppe i sytten filmer nå, korrigerte Pia Tjelta  da karrieren skulle oppsummeres.
For øyeblikket holder hun på med innspilling av  «Lykkeland» som handler om da olja kom  til Stavanger. Mange husker henne nok for «Mongoland» og «Buddy», men så er det nok også mange som i likhet med Odd Fossan-Waage gleder seg over henne i TV-komedien «Neste sommer».

Og mens hun i 2006 «bare» delte ut en pris under Amanda-showet skal hun i år lede hele showet.

– Jeg er så nervøs at jeg er nesten ikke tilsnakkendes  røpte hun, fortsatt med det store smilet  på plass og som alltid flott antrukket- denne gang i buksen og blondebluse. Tjelta har sitt eget klesmerke, men får ikke bruke egne kreasjoner under showet.

– Kveldens antrekk er det stylist Marte Dahlgren som har ordnet, røper hun.

Bjørn Sundquist var ikke så opptatt av antrekket, men forsikret at navnet hans i Walk of Fame var korrekt skrevet, siden han selv hadde gjort det. I stein.

– Jeg er jo stolt, men jeg føler meg jo ikke akkurat som noen stjerne selv om jeg kanskje er den skuespilleren som har medvirket i flest filmer i Norge. Altså ikke nødvendigvis i store roller, men vist ansiktet mitt i mange. Kanskje  seksti-sytti? Jeg har aldri telt over. Får gjøre det ei natt jeg ikke får sove. Som å telle sauer, flirte han.

Bjørn Sundquist fortalte at han  for tiden hadde fri og nøt Haugesund og ikke minst muligheten til å samtale med Pål Jackman, filmregissøren som ble hans venn da Sunquist spilte hovedrollen i Jackmanns film «Jernanger». Om det var noen ny film på gang ville han ikke røpe, men erklærte at han var klar om det nå skulle komme så langt.

– Men ja, det føles jo fint å få en sånn stein da, sa han før fotografene ropte på flere bilder.

Tidligere stjerner er tildelt Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Liv Ullmann og Jakob Oftebro.

Kommentarer til denne saken