FILMPREMIERER

«RØVERDATTER»: Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor. Sofia er en ung, nyutdannet filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten og omplasseringshunden Shaggy. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. «Røverdatter» er Sofia Haugans debutfilm.

«THE DEATH OF STALIN»: Natten den 2. Mars 1953 er en mann døden nær. Et forferdelig hjerneslag. Han sikler og tisser på seg selv. Han er i ferd med å trekke sitt siste pust, og hvis du spiller kortene dine riktig er jobben hans din. Mannen er Josef Stalin – diktator, tyrann, slakter, samt Sovjetunionens leder. «The Death of Stalin» er en satire om dagene før begravelsen til nasjonens far. Dager som kaster et hånlig lys over all galskapen og det inhumane som følger med et totalitært styre.

KONSERTER

PULSE OF FLOYD

Haugesund, fredag: Pulse of Floyd fyller Festiviteten med mye musikk fra Pink Floyds omfattende katalog. Bandet har vært bestemt på å gjengi opplevelsen fra Pink Floyds legendariske konserter så autentisk som mulig, både musikalsk og visuelt. Det betyr at Pulse of Floyd er blant de største turnéproduksjoner på norske veier i dag. Med elleve musikere i bandet og en teknisk stab på seks ligger det meste til rette for en festaften i Pink Floyds ånd.

MYHRES PPT

Stord, fredag: Myhres PPT spiller på Den Blå Time og har med seg Kjetil Ottesen og Gisle Alsaker. Coverlåter i personlige versjoner. Med i bandet er blant annet Jørn Olav Myhre og Roald Kaldestad.

ENDRE OLSEN

Stord, fre-lør: Trubadur Endre Olsen spiller på Osvald pub.

SUPSPERIA

Haugesund, fredag: Flytten pub får besøk av Susperia. Bandet kom nylig ut med albumet «The Lyricist».

FLOP FEIRER 50 ÅR

Haugesund, lørdag: Flop har som band holdt på siden 1968. Ingen fra den første utgaven er med i dagens band. Men regn med gjesteopptreden når Flop feirer 50-årsjubileet lørdag i Scandic Maritim Hall. På gjestelisten står blant annet Stein Ingebrigtsen, som produserte Flops første album og er kjent som 70-tallets store popvokalist. Torbjørn Økland kommer, og det blir rikelig anledning til å danse og mingle når første del av programmet er unnagjort.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Subtrio spiller på Grand Hotell lørdag under dagkonserten i regi av Stord Jazzklubb. I trioen finner vi John Pål Inderberg – barytonsaks, Svein Folkvord – bass og Stein Inge Brækhus på slagverk.

SYNGER VÅREN INN

Bømlo, søndag: Bømlo Kormix står for det musikalske under «Syng våren inn»-konserten i Amfisalen på Moster Amfi søndag. Dirigent er Maria Malmsten, og koret byr på slagere og populære låter fra 1960- og 70-tallet.

«ELVIS – GOSPELPERLER»

Bømlo, søndag: Moster og Bømlo kyrkekor har jobbet med gospelmusikken til Elvis Presley. Søndag har korene fått med seg Knut Inge Røen som solist og kantor Øystein Skullerud i Moster kyrkje.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn.: Utstillinger med Elisabeth Werp og Søssa Magnus i Billedgalleriet. Utstillingene står til 22. april.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Åse Haugen og Kristin Høyland åpner kunstutstilling i Moster Amfi. Haugen bor i Åsane jobber med abstrakte maleri. Høyland holder til på Espevær og lager keramiske figurer. Gitte Talmo åpner utstillingen. Musikalske innslag ved Emilie Solstrand og Hannah Notland. Utstillingen blir stående til 13. mai.

KOPERVIK KULTURHUS

Karmøy, lørdag: Bjarne Anvedsen åpner utstillingen «Haho» lørdag i Kopervik kulturhus. Her kan du oppleve hans håndarbeider inspirert av de nordamerikanske indianerne. På utstillingen kan man se ting som klær, smykker, våpen, fjærpynten og bruksting som slettefolket brukte. Stammer som Lakota, Blackfeet, Crow, og Cheyenne blir presentert på utstillingen.

SCENE

KNØTTELØRDAG I TYSVÆRTUNET

Tysvær, lørdag: Lørdag formiddag i Tysværtunet Kulturhus vises «Rødhette og Ulvene». Kunstpedagog Grethe Bekkevold tar barna med på en forunderlig og fantasifull fortelling, med lek, interaksjon og ulvedans.

«BJERGA ON ICE»

Etne, lørdag: Rune Bjerga viser stand up-showet sitt «Bjerga on Ice» på Skakke. Et show om mange av livets slumper.

TEATER

«På LOKALET»

Haugesund/ Vindafjord/ Sveio fre-søn.: «På lokalet» er en hyllest til huset vi møttes i. Hvis veggene kunne snakke, sies det ofte, men her skal dansen fortelle historien. Huset så folk komme og gå, danse, sladre, forelske seg, skilles, bli gamle. Fredag spilles forestillingen i Haugesund Mål- og Ungdomslags lokale Kvalatun. Lørdag på Skjold Arena og søndag i Førde Samfunnshus i Sveio. Sogn og Fjordane teater står bak forestillingen.

ARRANGEMENTER

DANSEGALLA I BOKN ARENA

Bokn, fre-lør: I helgen er det klart for dansegalla i Bokn Arena. Rabalders og Ingemars står på plakaten.

STRANDRYDDEAKSJON PÅ BØMLO

Bømlo, fre-lør: Det blir strandrydding langs kysten av Bømlo, og containere settes ut på elleve ulike steder på øya fredag til søndag.

GULLSILD

Haugesund, lørdag: Gullsild er årets høydepunkt for design- og reklamebransjen på Haugalandet, et show med høy Hollywood-faktor. Her kåres regionens beste produksjoner, markedsføring og visuell kommunikasjon for reklameåret 2017. Gullsild arrangeres i år for første gang på Festiviteten.

BASAR I TYSVÆRTUNET

Tysvær, lørdag: LHL Tysvær og Bokn arrangerer vårbasar på Tysværtunet.

BARNAS SUPERLØRDAG

Haugesund, lørdag: Først ut i Festiviteten er Trygve Kongshavn, populær blant de minste med «For liten og for stor», en barneplate beregnet på hele familien. Med seg på scenen har han musikerne til Karpe Diem. Klovnen Indigo Fei kommer med showet «Indigos forunderlige verden». Etter forestillingen får publikum prøve seg som sirkusartister.

MINIMORO

Karmøy, lørdag: MIniMoro i Kopervik kulturhus og Skudeneshavn kulturhus med forestilling for de yngste om Lille Larve Adrimett.

90-TALLSFEST I KOPERVIK

Karmøy, lørdag: Drömhus og Vegard «Shortcut» Olsen skal sørge for at minnene på dansegulvet fra 90-tallet skal strømme på denne kvelden på Cafe MM Kopervik. Lokal DJ før Shortcut styrer spakene.

HISTORIENS STØRSTE RUSSEKRO

Haugesund, lørdag: TIX arrangerer Historiens Største Russekro i 13 byer, deriblant Haugesund. På Byscenen får 2018-russen oppleve et lysshow med konfetti og flammekastere. Artistene som spiller er TIX, Juur, Meland x Hauken (HEUX) og Tunge Ferrari.

SYNG MED OSS

Karmøy, søndag: Søndag er det nok en gang klart for allsang-arrangementet «Syng med oss» på Norheim Kulturhus. Denne gangen presenteres talentet Lea Athina Risløv, som gikk videre i dette årets UKM på Karmøy. Hun går i 8. klasse ved Vormedal ungdomsskole.