FILMPREMIERER

«120 SLAG I MINUTTET»: Politikk og pasjon i Paris. Det er tidlig 90-tall og aids har tatt mange liv. De fryktløse og frittalende aktivistene i Act Up står midt i en politisk kamp for liv og død, bokstavelig talt: Kaotiske møter, opphetede debatter, spektakulære aksjoner, og midt i dette en vakker kjærlighetshistorie mellom Nathan og Sean.

«BRILLEBJØRN PÅ BONDEGÅRDEN»: Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården. Her er det sauer, høner, kuer, traktorer og mye annet spennende. Men noen ganger er ikke alt like gøy, så da er det godt at Brillebjørn har fantasimagi.

«DETEKTIVBYRÅ 2 – OPERASJON MØRKEMANN»: Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen. For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sin aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi.

«MARIA MAGDALENA»: Historien om en av bibelhistoriens mest enigmatiske og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham.

«PACIFIC RIM – UPRISING»: Ti år har gått siden de gigantiske Kaiju-monstrene steg opp fra havet og la verdens storbyer i ruiner. Etter at de ble utslettet av de gigantiske Jaeger-robotene, har situasjonen normalisert seg igjen. Men Jaeger-teamet hviler ikke.

«VOKTERSKENE»: Året er 1915 og Frankrike er i krig med Tyskland. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbeidsføre menn. Mange av dem vender aldri hjem og noen vender hjem lemlestet. Dette fikk selvfølgelig store konsekvenser for livet på landsbygden, og det harde arbeidet måtte i sin helhet overlates til kvinner, barn og gamle menn. Xavier Beauvois laget en stillferdig film om livet på den franske landsbygden i begynnelsen av 1900-tallet.

«VÅRT LIVS FERIE»: John og Ella Robina har hatt et fantastisk liv sammen i mer enn 50 år. Nå er de gamle, Ella har fått kreft og John har Alzheimers. De lengter etter et siste eventyr for å unnslippe både voksne barn og leger som tilsynelatende styrer livene deres fullstendig. Dermed tar de bobilen og reiser til Florida.

 

KONSERTER

FRODE ALNÆS

Haugesund, fredag. Spiller på Garasjebryggeriet.

HANK GJØR CASH OG VREESWIJK

Haugesund, fredag: Hans-Erik D. Husby har vært vokalist i Turboneger under navnet Hank von Hell og ble kjent utover Norge. Han gjør også akustiske konserter. Fredag er han på Flytten pub og framfører låter av Cornelis Vreeswijk, som han har spilt på film, og låter av Johnny Cash.

AUDREY HORNE

Haugesund, lørdag: Bergenshardrockerne Audrey Horne har hatt noen gode år i kjølvannet av plateslippene med «Youngblood» og «Pure Heavy». Konsertene til bandet er alltid en fest, noe publikum har lært å sette pris på. Bandet kom med ny plate i januar og er ute på turne for å promotere utgivelsen. Flytten pub lørdag.

PÅSKESANG

Bømlo, søndag: Palmesøndag blir det tradisjonen tro påskesang i Lykling kirke. Det kristne påskedramaet blir presentert gjennom skriftlesing, sang og musikk. Jostein Molde vil flette inn korte orgelstykker.

REY LARSEN

Haugesund, søndag: Rey Larsen er fra Bømlo og utgir musikk på eget selskap. Han er klar med nytt album denne måneden. Søndag spiller han på Hemmingstad kultursenter.

LIVE METAL OG ROCK

Haugesund, tirsdag 27.3: På Gamle Slaktehuset aktivitetshus samles seks lokale band til konsert: Acid Count, som har vært med i Norske Talenter, Fengande Spetakkel, Good Intentions, Heimland, Deng og Painchain.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI Haugesund, fre-søn: Haugesund Kunstforening åpner to nye utstillinger i Billedgalleriet: Elisabeth Werp (sal 1) og Søssa Magnus (sal 2). Elisabeth Werp er en av landets ledende samtidskunstnere og viser malerier i mars og april. Hun er blitt kjent for sine symbolsk realistiske arbeider. Werp har utviklet en spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Søssa Magnus er rendyrket grafiker og er kjent for sørgmodige bilder av hunder.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Galleriet nær Rosendal feirer 25 år og har utstillingsåpning lørdag. Utstillerne er Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes – grafikk, Kjell Nupen – grafikk, Camilla Prytz – smykke i sølv og emalje.

GALLERIET PÅ TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: Astrid Nilssen Wallace har utstilling i galleriet i Tysværtunet kulturhus. Utstillingen står til og med 2. påskedag.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Per Flatøy viser malerier i galleriet i Leirvik. Bildene kan du se fram til 7. april.

«UNDRESS MY EGO»

Stord, fre-søn: ««Undress my ego» er en tekstilutstilling av Janne Robberstad i Stord kunsthall i Stord kulturhus. Utstillingen står fram til påske.

KURDISK KUNST

Bømlo, fre-lør: Bømlo kunstlag står bak utstillingen Paiza Miwan, en gruppeutstilling med kurdiske

kunstnere. Den er et samarbeid med Bømlo folkebibliotek, og utstillingen vil henge i biblioteket

fram til 27. april.

ARRANGEMENTER

Haugesund, fredag: Programledere fra Radio 102 stiller når det blir stor påskequiz i Scandic Maritim Hall fredag.

ÅPNING AV UTSIRA FYROMRÅDE

Utsira, lørdag: Utsira Overnatting har overtatt driften av fyrområdet på Utsira. Det blir en liten markering og offisiell åpning av dette flotte området. Kunstutstilling med Gerhard Skålnes sine bilder, gjenbruksbutikk og Utsira musikkorps spiller.

FIKSEDAG

Haugesund, lørdag: På Gamle Slaktehuset er det fiksedag på lørdag. Dagen har vært arrangert en gang før, og da kom folk med sykler og annet som skal repareres. Arrangør er Fiksedagen Haugalandet.

PÅSKEAKTIVITETER PÅ MUSEET

Haugesund, man-tirs 26. og 27.3: På Karmsund folkemuseum blir det disse to dagene aktiviteter. Blant annet verksted og andre aktiviteter som egner seg for barn ifølge med voksen.