Flertall for felles kulturhus

<b>VINNERUTKAST: </b>Dette er arkitektgruppen Cubus i Bergen sitt forslag til ombygging av Karmøy kulturhus, slik den ble lansert i mai 2006. Kan dette bli felles kulturhus for hele Karmøy?

<b>VINNERUTKAST: </b>Dette er arkitektgruppen Cubus i Bergen sitt forslag til ombygging av Karmøy kulturhus, slik den ble lansert i mai 2006. Kan dette bli felles kulturhus for hele Karmøy?

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

52 prosent sier ja og 35 nei til et felles kulturhus for Karmøy. Hyggelig tall, kommenterer Jan Birger Medhaug, som jobber for Karmøy kulturhus.

DEL

KARMØY: Norfakta Markedsanalyse har på oppdrag fra Haugesunds Avis stilt spørsmålet: "Støtter du forslaget om et nytt, felles kulturhus for hele Karmøy?"

Utvalget er på 600 personer. 52 prosent svarer ja, 35 prosent nei og 13 prosent vet ikke. Ut ifra partitilhørighet er det bare folk som stemmer Sp, Venstre og Pensjonistpartiet hvor det er flertall mot nytt kulturhus.

Prosjekt til 55 millioner

– Jeg synes dette er veldig hyggelig tall. Hos de store partiene er ja-siden større enn nei og vet ikke. Det bekrefter at vi har kommet langt i å diskutere behovet for et felles kulturhus på Karmøy, i tillegg til alle aktivitets-og forsamlingshusene vi har, sier Medhaug.

Han leder ressursgruppen i Åkrehamn Utviklingsforum, som jobber for en utvidelse av Karmøy kulturhus på Åkra.

Ombyggingen og utvidelsen vil komme på 55 millioner kroner. I mai 2006 ble vinnerkastet fra arkitektkontoret Cubus i Bergen lagt fram. Juryen likte også en idéskisse fra Opus Arkitekter i Haugesund.

– Hvordan går det med disse planene?

– Vi vil finne andre løsninger enn tradisjonelle for å finansiere prosjektet. Det er basert på frivillige og ideelle instanser. Folk fra banker, næringsliv, arkitekter, ingeniører og kulturarbeidere stiller opp gratis for å se hva de kan bidra med. Vi har klarert med kulturstyret i Karmøy, som ser positivt på det private og ideelle engasjement. Karmøy kommune eier huset, men dette vil vi gjennomføre med privat innsats, sier Jan Birger Medhaug.

55 eller 200 millioner

I kommunestyret 19. juni hadde han en interpellasjon om sentrumsutvikling og en mulighetsstudie for å se på utviklingen av Åkra sentrum.

– Vi ser på utviklingen av havn og sentrum av Åkra parallelt med utviding av kulturhuset.

– Kan dagens kulturhus på Åkra være et felles kulturhus for hele Karmøy?

– For de 55 millionene kan vi få et flott kulturhus med gode lokaliteter og scene. Vil vi satse 150-200 millioner kroner, kan vi bygge opp et kulturhus fra grunnen av hvor en vil på Karmøy. Jeg håper vi unngår en debatt der det bare blir spørsmål om postnummer og lokalisering. Det vil blokkere all debatt om hva kulturhus skal inneholde, mener Medhaug.

Han regner med å kunne si noe mer om finansieringsmulighetene for nye Karmøy kulturhus før sommeren.

Artikkeltags