Å klare å se flest mulig av, og også helst fordøye og vurderer mot hverandre 29 filmer i løpet av en knapp uke, krever store porsjoner filmentusiasme.
- Jeg er kjempeglad i å gå på kino, sier Kari Knutsen som med sine 58 år nok er juryens nestor. Hun var med i juryen også i 1996, og vet derfor en del om hva hun går til.
- Jeg er ofte den eneste på min alder i kinosalen og er med i juryen blant annet for at også stemmen til de som er over den første ungdom skal bli hørt, sier hun, og innrømmer at hun ikke akkurat springer for å få med seg alle thrillerne…

- Film inspirerer

Joakim Lund er blant dem som har kjøpt festivalpass og fått med seg mest mulig film i mange år, og var også med i juryen i år 2000.
- Jeg er nok mest opptatt av europeisk film, men synes det er spennende å måtte se filmer jeg gjerne hadde valgt bort selv. Dessuten får jeg sett filmer her som aldri kommer opp på kino i Norge. Film inspirerer meg også som billedkunstner, og jeg har arbeidet en del med video. Slik blir det mange typer påfyll ved å være med i en slik jury.
Tom Olsen er Star Wars-fans på sin hals, og kan skryte av å ha sett Stars Wars 21 ganger.
- Det gikk så langt at vakten her spurte om jeg hadde fritidsproblemer, sier han.
Tom Olsen har sans for dokumentarer også selv om Hollywood-filmen har den største plassen i hjertet hans.
- Jeg er også av personlige årsaker spent på filmen om Rabinowitz, og gleder meg spesielt til den.
Trond Bekken har i flere år tatt ei ferieuke for å få med seg mest mulig film under festivalen og betegner seg selv som noe over middels filminteressert.
- Filmfestivalen er etter min mening noe av det beste Haugesund har å by på, og jeg skjønner ikke helt at ikke flere går mer på kino denne uka. Her er jo billetter å få kjøpt…
Trond Bekken mener å ha blitt litt frankofil når det gjelder film etter hvert, men liker ofte også andre europeiske filmer, nordiske og ikke minst norske.
- Norsk film har fått et skikkelig løft de siste årene og jeg forsøket å få meg meg alle de nye.
Elisabeth Hansen har ikke fått med seg så mye film på kino de siste årene årene på grunn av en nakkeskade, men har sett utallige metre med videospoler hjemme.
- Jeg er neste altetende, men har problemer med amerikanske tenåringskomedier. Ellers liker jeg godt film som henvender seg til alle, og som ikke er intellektuelt snobbete. Mest gleder jeg meg kanskje til den russiske «Dårekisten», sier det siste jurymedlemmet.
Torsdag må Publikumsjuryen ha sin dom klar.
[email protected]
JOBBER: Disse fem skal velge filmen de tror publikum vil ha mest glede av. Fra venstre: Tom Olsen, Trond Bekken, Kari Knutsen, Joakim Lund og Elisabeth Hansen.