HAUGESUND: – Midt oppe i det hele forsøker jeg å forberede flytting til Oslo, sier billedkunstneren som de siste tre årene har arbeidet som lærer ved Haugaland videregående skole. Ved siden av å være en svært produktiv kunstner.

– Utstillingen i Etne heter "Return to Paradise" og er inspirert av filmskikkelser fra 1920- og 30-tallet. Narsissismen var stor på den tiden, alt skulle forskjønnes. Jeg arbeider mye med collager nå og trekker gjerne fram de ukjente stjernene for å sette mitt særpreg på dem.

Joakim Lund hentet sin kunstutdannelse i Portugal, Finland og Bergen. Nå er han reiseklar igjen: Sommerferien i år blir forhåpentligvis ei uke i hjembyen under Filmfestivalen før han bosetter seg på andre siden av fjellene for å studere pedagogikk.

– Jeg får fin respons på kunsten min, men trives også bra som lærer. Tar jeg pedagogikk, kan jeg kanskje kombinere kunst og opplæring i enda større grad, sier Lund.

Han innser imidlertid at et år på studielån sannsynligvis innebærer noe mindre champagne.

– Jeg kjenner mange kunstnere i Oslo, så jeg får sikre meg invitasjoner til flest mulig vernissasjer. Da får jeg i det minste litt hvitvin.

Champagne, den spanske varianten Cava eller portugisisk Vino verde er ellers Joakim Lunds favorittdrikke om sommeren.

– Og hva legger du på grillen?

– Selvlagete grillspidd med scampi, grønnsaker og ulike typer kjøtt. Min far er stuert og kokk så jeg har fått mange tips der.

– Sommermusikk?

– Akkurat nå hører jeg Ella Fitzgerald. Jazz er bra året rundt. I fjor gikk det i arabisk musikk, for jeg er ganske musikalsk nysgjerrig.

Sommerlitteraturen min er som regel faglitteratur. Men jeg anbefaler gjerne min venninne Mirjam Kristensens "En ettermiddag om høsten". Særlig til folk som skal til New York...

– Ditt beste sommerminne?

– Å komme hjem til Norge i mai eller juni og oppleve at landskapet er så grønt og frodig at det formelig svir i øynene. Landskapet her har utrolig mange grønnfarger.