Gospel for alle

GIGANTKOR: De sang så det runget, de 450 barna som utgjorde Karmøys største kor.

GIGANTKOR: De sang så det runget, de 450 barna som utgjorde Karmøys største kor.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Karmøys største barnekor har 450 gullstuper. De sørget for rekordtilstrømning til SommerGospel i Skudeneshavn.

DEL

KARMØY: Vestlandets største gospelarrangement, SommerGospel, fant sted for 17. år på rad i Skudeneshavn lørdag. Med et barnekor på 450 stemmer, ble det mer enn trangt på stillaset. De mest uheldige av de unge sangerne sto helt nede på gangstien, hvor foreldrene prøvde å få sine kjære foreviget med kamera.

Rekordoppslutning

Karmøys største kor blir bare større og større for hver gang. Spesielt var det sjansen til å synge sammen med Maren Flotve Birkeland og barnestjernen Lisa Børud som lokket barna til koret. Et vanvittig trøkk var det foran scenen da korguttene og jentene sang «Her skal vi ha kjempefest, og Jesus skal være hedersgjest» sammen.
I Parken i Skudeneshavn var det mer folk noensinne - søsken, foreldre, besteforeldre og andre interesserte. I alt var 2.800 personer innom festivalområdet i løpet av lørdagen. Solen skinte, de varme pølsene gikk som varmt hvetebrød, og popcornboden hadde lang kø.
– Dette er en fantastisk dag. Så mange folk i parken, og sol og varmt attpåtil. Det er faktisk folk som legger bryllupsdagen sin til SommerGospel, for da vet de at de er garantert godt vær, strålte festgeneral Geir Sommerfeldt.

Nattverd

Utover kvelden hygget publikum seg blant annet med de kristne hardrockerne i det svenske bandet Jerusalem. I år ble for første gang SommerGospel avsluttet med nattverd i Parken. Det var et så populært tiltak at det kommer til å bli en tradisjon.
Så er det bare åtte måneder til VinterGospel. Da blir det nok enda flere enn 450 barn i koret.

Artikkeltags