Graceland Gospel best

<b>ANDREPLASS: </b>The Marylin Manhoes ble nummer to, her er gitarist Espen Tverborgvik.

<b>ANDREPLASS: </b>The Marylin Manhoes ble nummer to, her er gitarist Espen Tverborgvik.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Graceland Gospel er årets mestere i pop og rock i Sunnhordland. 200 publikummere fikk med seg ti band i går kveld.

DEL

STORD: – Dette var ikke enkelt. Vi klarte ikke å samle oss om de tre beste, men dette er bandene som har fått flest poeng i juryen, sa juryens leder, Calle Apeland, da tre timer med rock i Aulaen på Høgskolen Stord/Haugesund (HSH) var over.

På de to neste plassene kom The Marylin Manhoes fra Stord og Münchausen, med medlemmer fra Stord, Bømlo og Haugesund. Bandene får pengepremier, mens Graceland Gospel får spille på Rockfest Haugesund og studiotid hos ABC Studio i Etne.

Mange talenter

Apeland så mange talenter i går, både vokalister og gitarister som lirte av seg sine saker og ting. Münchausen ble trukket fram fordi bandet er samspilt. Mange kjente riff fra 70-tallet kunne Vamp-bassist Calle Apeland kjenne igjen.

The Marylin Manhoes laget masse show på scenen og hadde stort scenetekke. Gjennomført show og lik klesstil har vinnerne i Graceland Gospel også, fem musikere som er musikkstudenter på Høgskolen Stord/Haugesund.

– Nå er vi veldig fornøyd. Dette kom veldig overraskende på oss. Vi trodde ikke vi skulle vinne og holdt en knapp på Münchausen, forteller vokalist Runar Gundersen i Graceland Gospel.

Lager EP

Bandet har spilt sammen i et par år. Medlemmene er både fra Stavanger, Karmøy og Bergen. De kommer til å holde seg på HSH en stund til. Graceland Gospel har allerede spilt inn en demo. Førstepremien og midler fra Frifond skal gå til å få ut en EP.

– Vi har hatt en prat om dette med Stig Morten Sørheim i ABC Studio. Det tøffeste blir å få spille på Rockfest Haugesund. Endelig er vi kommet i det gode selskap, sier Gundersen.

Stig Morten Sørheim synes nivået på rockebandet i regionen er høyt.

– Veldig gøy å se alle disse bandene. Jeg er imponert over de unge som lager materialet sjøl. Det blir spennende å følge Graceland Gospel.

Både unge og eldre publikummere hadde tatt turen til Rommetveit i går. Blant annet en gjeng fra Nysæter ungdomsskole.

– Vi liker godt Misread og Escape fordi vi vet hvem som spiller i bandene. Nivået i år er mye høyere enn i fjor. Men først og fremst var jeg kommet for å se The Marylin Manhoes, forteller Malena Ottesen fra Sagvåg, som fikk med seg mesterskapet sammen med Anne Ottesen, Trine Røstbø og Katarina Dale.

truls.horvei[AT]haugesunds-avis.no

"Endelig er vi kommet i det gode selskap"

Runar Gundersen, musiker

Artikkeltags