GRAND PRIX: Det er VG som skriver at duoen som gikk til topps i 1985 bør være programledere når Norge skal arrangere finalen til neste år.

- Jeg tror det er det eneste riktige. Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh er populære som aldri før på hvert sitt hold, og de kan dette med direktesendinger. Sånn jeg ser det, så kan det bare være ett programlederpar, og det er de to. Alt annet er rivende umusikalsk, slår MGP-eksperten fast overfor VG.

Hanne Krogh, for tiden i New York der hun i går holdt 17. mai-talen, ler hjertelig i telefonen når h-avis.no forteller henne om Pedersens forslag.

- Det er jo veldig morsomt at han sier det, men det er vel mulig de velger noen som er litt yngre og yppigere enn meg, ler hun.

- Men du sier vel ikke nei takk, dersom du blir spurt?

- Nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på. NRK er et av verdens ledende TV-selskaper på å produsere, og jeg er sikker på at de finner fram til svært dyktige programledere til dette showet, sier Krogh.

Under den første internasjonale MGP-finalen i Bergen i 1986 var Åse Kleveland vertinne. 10 år senere, i Oslo Spektrum, var Ingvild Bryn og Morten Harket vertskap.

Til neste år er det 25 år siden Bobbysocks vant MGP, og 50 år siden Norge ble med i konkurransen første gang.

.

- Spent på arrangementet

Selv i New York gikk ikke Hanne Krogh glipp av Melodi Grand Prix.

- Nei, den så jeg på storskjerm på en irsk bar midt på Manhatten sammen med folk fra alle mulige land. Fantastisk morsomt, sier hun.

Hun tror ikke folk flest er klar over hvor dyktig musiker Alexander Rybak er.

- Alexsander kan bruke dette til noe. For mange er Melodi Grand Prix høydepunktet i karrieren, men jeg tror det bare er begynnelsen for Alexander. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.

Hvor i Norge neste års finale bør arrangeres vil ikke Hanne Krogh uttale seg om.

- Jeg er mest opptatt av hvilken type arrangement de velger. Det blir spennende å se, sier Krogh.

Grand Prix-vinneren fra 1985 forteller om en strålende 17. mai i verdensmetropolen.

- Det var så flott! Vi gikk i tog i Brooklyn. Egentlig var det helt riktig plass å være for meg på 17. mai – det var der foreldrene mine traff hverandre, forteller hun.

Deretter holdt Krogh talen i Sjømannskirken. Før dagen ble avsluttet med en vakker solnedgang med utsikt over hele New York.

- Bare morgenprosesjonen i Haugesund i bunad overgår det, ler hun.