Har du en novelle eller fortelling på lur?

– Nærmere 3.000 elever fra 13 til 19 år har vært på skrivekurs det siste året. Vi håper noen av dem vil sende inn en novelle til vår skrivekonkurranse, sier Odd Henning Johannessen.

DEL

HAUGALANDET: Han er prosjektleder for Read On og er tidligere Haugaland-rektor. ReadOn står bak skrivekonkurransen i samarbeid med Haugesunds Avis.

ReadOn er et prosjekt som skal få ungdom til å lese mer og bli interessert i kreativ skriving. Haugaland videregående skole er med på prosjektet sammen med SILK og flere litteraturfestivaler i Europa.

– Vi skal ha en skrivekonkurranse for ungdom der de skriver noveller for ungdom og om å være ung. De beste novellene skal publiseres i Haugesunds Avis og i et eget hefte. Å få en novelle eller fortelling på trykk i et hefte er litt mer stas, enn bare publisering på nett, mener Johannessen.

Forfattere har lært fra seg

Fra høsten 2017 har 2.500 elever vært på skrivekurs i regi av ReadOn. I tillegg kommer alle som har fått med seg et skrivekurs under SILK-festivalen.

– Anders Totland og Bjørn Sortland har hatt skrivekurs på seks videregående skoler på Haugalandet, samt på alle ungdomsskolene i Haugesund. Derfor ser vi for oss at konkurransen er for unge fra 13–19 år.

– Hva skal novellene handle om?

– Om det å være ung i dag på Haugalandet. Vi ser for oss at hver novelle har tre-fire sider med tekst. Det gjelder å fatte seg i korthet. Frist for å sende inn bidrag er 15. juni. Premiere for bidragene som blir plukket ut, har vi ikke bestemt ennå. Noe blir det utover det å komme på trykk, sier Odd Henning Johannessen.

Kreativ konkurranse

Fredag 10. mai hadde Haugaland vgs. en markering på en kreativ skrivekonkurranse. 40 elever ha sendt inn dikt, essays eller historier. Seks får premie, og Johannessen har merket seg minst ett bidrag som kan brukes til ReadOn-konkurransen.  

Einar Tho er ansvarlig redaktør i Mediehuset Haugesunds Avis og er positiv til konkurransen.

Fortjener et publikum

– Hvorfor er Haugesunds Avis med?

– Vi vet at mange unge sitter med verdifulle betraktninger og erfaringer som fortjener et større publikum. Vi håper det vil bli laget tekster som er tankevekkende, eller som kan skape innsikt eller debatt. Slikt er det Haugesunds Avis' rolle å bidra til.

– Hvordan blir novellene og fortellingene publisert?

– Vi vil publisere et utvalg av tekstene i både papiravisen og på h-avis.no, sier Einar Tho.

Artikkeltags