Haugesund-rock i fri utfoldelse

<b>NEW ZEPPELIN: </b>Tøffe Led Zeppelin-tolkninger. Fra venstre Sondre Berge (bass), Cato Lyngholm (trommer), Magnus Larsen (vokal) og Vegard Berge (gitar).

<b>NEW ZEPPELIN: </b>Tøffe Led Zeppelin-tolkninger. Fra venstre Sondre Berge (bass), Cato Lyngholm (trommer), Magnus Larsen (vokal) og Vegard Berge (gitar).

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Tøff rock, inderlig sang, visepop og mye mer. Ingen tvil om at Haugesund er en rockeby.

DEL

HAUGESUND: En fest for bandene i byen, en kveld musikere kan snakke sammen. Det er noen av intensjonene bak Haugesund Rock City. Musikk på tre scener, 14 band og mye forskjellig.

Klokka er ca. 20.10 lørdag kveld på Byscenen. Om det ikke akkurat er folksomt, er det iallfall noen håndfulle sjeler inne på Lille Byscenen. På scenen står Christian Ommedal, Jocky Levang og resten av Krem. Et band som har holdt det gående i 10-12 år, med en blanding av egne låter og sjølkomponert poprock. Gutta kjører i vei i et drøyt kvarter.

Flinke folk

– Vi trodde ikke det skulle være publikum da vi begynte, men dette var bra. Vi spilte en del fra EP-en vår som kom i 2002, forteller bassist Jocky Levang, som også spiller med Ten Tons.

Levang har merket seg at det fins mange flinke folk i byens rockemiljø. Selv hører han med til veteranene.

– Dette er siste gang vi spiller eget stoff under navnet Krem. Fra i dag heter vi Noway Rock, mens coverbandet Krem vil fortsette, skyter Christian Ommedal inn.

Mens Vise Menn rigger seg til er det på tide å vandre rundt i Byscenen-området. Oppe i andre etasje ligger indiescenen. Unge band får prøvd seg.

En scene som lever sitt eget liv mens musikerne i Alexandria Quartet venter å slippe til på selve Byscenen. Dangerous Pink er i aksjon. Kraftig punkete rock. En svoren tilhengerskare heier på de unge kompisene sine.

Akustiske menn

Vise Menn har fått lydproblemer. En av gitarene fungerer ikke. De fire bestemmer seg for å spille helakustisk; to kassegitarer, kontrabass og trommer. Det går helt fint. Publikum er knyst. Lytter til de underfundige visene om herrekonfeksjonsindustri og kjærlighet.

– Du må jobbe hardt når du skal spille uten PA-anlegg. Litt tungt å synge, innrømmer vokalist Per Mygland. Vise Menn har ligget i dvale ettersom et par av musikerne har blitt fedre.

– Nytt album får komme som en overraskelse, sier Mygland.

Odd Martin Skålnes og resten av Alexandria Quartet samler godt med folk på Byscenen. Oppe på "loftet" herjer Mr. Chili. Rockebesetning pluss trompet og saksofon. Vokale krumspring av en annen verden.

Høyt volum i motsetning til Gunnar Toft, lillebroren til Helge og Jan Ingvar, som skrapet sammen haugesundere som bor utenfor byen. Lavmælt og melodiøst.

– Jeg tar en sang på norsk, sier Gunnar Toft

– Veldig kjekt dette. Gøy å treffe andre musikere fra byen, forteller Kine Nesheim i forbifarten. Hun står også på scenen denne kvelden.

Sundfør og et piano

Susanne Sundfør og et enkelt elpiano. Haugesunds nye popambassadør trekker folk inn i storsalen igjen. Selger plater, får gode kritikker. To rolige låter tar hun, og lover et større repertoar når hun kommer tilbake til Haugesund 14. april.

Mange flere band skal måle krefter lørdagskvelden. Ett til må nevnes; tenåringene i New Zeppelin: Gitarist Vegard Berge, bassist Sondre Berge, Cato Lyngholm på trommer og vokalist Magnus Larsen.

Far til Vegard er manager til bandmedlemmene, som må vente mange år før de får lov å frekventere Byscenen. Gjengen setter i gang med "Whola Lotta Love", og muligens ville Jimmy Page og Robert Plant smilt fra øre til øre hadde de hørt disse ungfolene tolke låter de en gang skrev.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken