Bruker byens minste lokale til festival

Knapt 30 er det plass til i butikken til Garasjebryggeriet vis av vis Shabby Records. Her blir det musikk og poesi i en uke i mai.

DEL

HAUGESUND: – Vi har gjort noen grep for å få Anne Grete Preus med i årets Vise og lyrikk-festival. Hun skulle opprinnelig spille 3. mai. Av ulike årsaker må hun flytte konserten til fredag 10. mai. Derfor drar vi festivalen ut, og den åpner lørdag 4. mai, sier festivalsjef Helge Toft til Haugesunds Avis.

Dermed blir det vise og lyrikk i en hel uke, fra 4. til 10. mai. Åpningen skjer lørdag med poeter og viser i Bodegaen. Deretter spiller Tønes med fullt band inkludert Anne Lise Frøkedal, samt Virkelig fra Bodø.

– Virkelig et band som ligner i stil på Sondre Justad og Håkan Hellström. Det er å vei oppover og kan bli store, mener Toft.

Intimt konsertlokale

Garasjebryggeriets butikk ligger i «kulturkvartalet» der Shabby Records lå før og rett over gaten for byens butikken for brukt og ny vinyl.

– Vi kommer til å ha lyrikere, forfattere og musikere her hver kveld fra mandag til torsdag. Vi holder på å sette sammen et program. Lokalet er intimt og lite.

– Hvor mange er det plass til her?

– Det er plass til ca. 30 og kan bli stinn brakke. Vi har ikke skjenkebevilling, så her blir det vafler og kaffe. Dette kan bli en kul ting denne uken. En annerledes plass, sier Toft.

Preus avslutter

Anne Grete Preus har kalt sin konsert «Bjørneboe og jeg». Når hun avslutter festivalen, skal hun spille albumet, snakke om innspillingen og forhold til Jens Bjørneboe sine tekster. Dette er en stor produksjon og vil kreve hele Høvleriet den dagen.

Jan Mathiesen har ansvar for lyrikkprogrammet under festivalen. Han har ingen navn å komme med foreløpig, men regner med å ha listen klar over lyrikere om noen uker.

– Vi har interessante ting på gang. Så vil vi ha plass til lokale og aktuelle lyrikere. Vi kommer til å bruke butikken til Garasjebryggeriet, Norli bokhandel, og vi skal ha et solid lyrikkprogram i Bodegaen åpningsdagen 3.  mai og den 10., sier Mathiesen.

Artikkeltags