HAUGESUND: Konserthussjefen i Festiviteten har brukt en god del av sin tid til å sy sammen årets program under Kulturnatt lørdag. Han regner med at det blir bra trøkk på noen av konsertene.

– Vår Frelseres kirke har plass til 900. Alle henvendelsene vi har fått fram til nå gjelder denne konserten. Det skal ikke forundre meg om det blir veldig fullt. Vi har bemannet ekstra slik at vi får folk inn i kirken. Konsertstart er klokka 18.30, men vi åpner dørene én time før.

Populær artist

Tom Erik Anfinsen håper det ikke blir regnvær, for det er ikke mye venteareal utenfor kirken.

– Hvorfor tror du denne konserten blir så populær?

– Ingebjørg Bratland er ekstremt populær. Hennes stemme med salmer i en kirke er en god match. Hun og Espen Lind begynner turneen sin nå. I Kulturnatt-sammenheng er dette en av de dyreste konsertene vi arrangerer, sier Anfinsen.

Dette er en konsert som første gang ble framført i Nidarosdomen med nye melodier til kjente salmer.

Pleier å være smekkfullt

Et annet arrangement som pleier å trekke mye folk er den offisielle åpningen av festivalen i Festiviteten klokka 16.30.

3. klassen på danselinjen ved Skeisvang og Kompani Haugesund opptrer, og Haugesund Sparebank deler ut sin kulturpris. Her er det plass til 540.

– Vi åpner dørene 20 minutter før arrangementet begynner. Her pleier det alltid å være smekkfullt, et positivt problem. Men det er jo litt fortvilende hvis en besteforelder vil se barnebarnet sitt som danser og ikke får plass i salen. Folk må være tidlig ute, mener Anfinsen.

Davido og Antonsen

Han har tro på at Stein Ove Toft i Garasjebryggeriet vil trekke folk. Det samme gjelder den unge artisten Halie (17) på Høvleriet.

– Det pleier å være godt oppmøte på Kystverket  når det er skattejakt i sjørøverhulen og kaptein Rødskjegg dukker opp. Norges beste tryllekunstner, Davido, kan oppleves i lokalene til Haugesund Sparebank. I fjor hadde vi konsert med Cecilie Vennersten i Teatercafeen. Lørdag kommer Marianne Antonsen. Kveldskonsert med souldame er populært, sier Tom Erik Anfinsen.

I år har det gått ut 400 forhåndssolgte buttons, noe han er meget  godt fornøyd med.