Gøy med Lasse Pedersen - og kor som jubilerer

KORKONSERT: Cantus Vitale feirer sine ti år med konsert i Udland kirke.

KORKONSERT: Cantus Vitale feirer sine ti år med konsert i Udland kirke.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lasse Pedersen kjører humor og mye musikk når han opptrer i Festiviteten fredag. Koret Cantus Vitale jubilerer.

DEL

FILMPREMIERER

«DUMBO»: Fra Disney og den visjonære regissøren Tim Burton kommer den høyt verdsatte klassikeren «Dumbo» i en helt ny drakt og som live-action. Dumbo er en elefant med store ører og som kan fly. Sirkusets popularitet når nye høyder og tiltrekker seg oppmerksomheten til den overbevisende forretningsmannen V.A. Vandevere (Michael Keaton). Han verver den særegne elefanten til sin nye og fantastisk fornøyelsespark Dreamland, og der skjuler det seg mørke hemmeligheter. Familiefilm med 9 års aldersgrense.

«HAPPY ENDING»: Er det for sent å drømme om å starte på ny, når man er blitt pensjonist? Den danske komedien 'Happy Ending' følger Helle, som gleder seg til pensjonisttilværelsen med sin mann Peter. Hun har planlagt det hele, nå skal de endelig reise og nyte sitt otium. Peter er dog ikke helt med på planen. 50 års ekteskap går i stykker. Det aldrende paret skal til å finne seg selv hver for seg. Singellivet byr på både nye problemer, men også muligheter.

«VOX LUX»: I ung alder befinner Celeste seg i sentrum av en ubeskrivelig tragedie. Hun overlever, og i kjølvannet av tragedien skriver hun en sang med søsteren som umiddelbart finner gjenklang hos en sørgende nasjon. Godt hjulpet av søsteren (Stacy Martin) og en musikkagent (Jude Law), går Celeste fra å være et offer til en internasjonal popsensasjon. Filmmagasinet (6 av 6): Et av årets absolutte høydepunkter på norsk kino.

KONSERTER

THE DOGS OG POGO POPS

Haugesund, fredag: The Dogs, bandet til Kristopher Schau spiller på Flytten pub. Et populært rockeband som pleier å samle mye folk. Pogo Pops hadde sin storhetstid på 90-tallet, men er fremdeles oppegående med sin fengende pop.

RIBOZYME

Haugesund, lørdag: Ribozyme spiller på Flytten pub. Bandets kommende album «Argute» er en kløktig tolkning av hardrocksjangeren som setter bandets signaturharmonier og vokal i stil med tidens ånd, fire år etter utgivelsen av kritikerroste «Grinding Tune».

ATLE HANSEN

Stord, lørdag: «Songane, orda og eg» er navnet på konserten Atle Hansen har på Sykkel & Kaffi i Leirvik. I 2019 er det femti år siden han første gongen sto framfor publikum som vokalist i et popband. Siden har han både opptrådt alene som visesanger, med band, eller sammen med forfattere. I dette programmet får vi både høre tekster og fortellinger og sanger skrevet av Atle Hansen selv.

TYSVÆR BRASS

Tysvær, lørdag: Tysvær Brass har jubileumskonsert og feirer den med musikalske gjester i storsalen i Tysværtunet.

«MESSE FOR GUD OG HVERMANN»

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon inviterer til «Messe for Gud og hvermann» søndag kveld i Kulturkirken Skåre. Bjørn Kallevig synger viser, Erling Møller-Nilsen er organist og bymisjonsprest Arild Stø leder og taler.

CANTUS VITALE

Haugesund, søndag: Cantus Vitale feirer ti år og holder konsert i Udland kirke. Repertoaret er bredt, og det er mulighet å få høre Inge Lemvik dirigere ett nummer under konserten, en Evert Taube-vise. Thorbjørn Hausken overtok dirigentpinnen rett før jul.

VINJE, HAUGE, ØKLAND, HURRA!

Sveio, søndag: I Valestrand kulturkyrkje blir det visepop-konsert med tekster av Åsmund Olavsson Vinje, Olav H. Hauge og Einar Økland som Cecilie Anna har tonesatt. Hun synger egne sanger og har med seg Vidar Vedå og Ingjerd Kannelønning Kolstad. Svein Olav Langåker forteller om de tre forfatterne og leser dikt av dem.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Vestlandsutstillingen 2019 – «Vi er stedene» åpner i Haugesund Billedgalleri fredag. Dette er en utstilling med kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. 13 av dem er fra Rogaland. De har laget kunst her, vokst opp, levd og tilegnet seg andre sterke bånd til landsdelen. Til Billedgalleriet er det laget to stedsspesifikke verk av Hans Edward Hammonds og Jiska Huizing.

KJELL PAHR IVERSEN I GALLERI LJOSEN

Fitjar, lørdag: Fra lørdag 23. til 29. mars kan du se bildene til Kjell Pahr Iversen i Galleri Ljosen i Fitjar. Han har blitt en internasjonal kjent billedkunstner. I 1968 var han i Fitjar og malte inngangspartiet til den nybygde Rimbareid ungdomsskole. Karvel Strømme tok kontakt med Pahr Iversen for å markere et slags 50-årsjubileum.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Ny utstilling med kunstneren Alf Christian Hvaring fra Oslo. Bildene er forankret i figurativ historiefortelling. Utstillingen står til 20. april.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Maleri og grafikk av Dag Hoel. Står til og med 28. april.

GALLERIET I TYSVÆRTUNET

TYSVÆR, FRE-SØNDAG: Annette Bryne viser utstillingen «Langs en strand» som står til 1. april.

SCENE

«ME FODLE SLAGSIA»

Karmøy, fre- lørdag: Fru Haaland er løs igjen i Holmen Brygge i Skudeneshavn med sitt humoristiske show med mye sjølironi. Teamet er kropp, mye kropp.

«DE GLADE 60 OG 60 ÅRA – LASSE PEDERSEN»

Haugesund, fredag: Lasse Pedersen med bandet Just for you» setter opp showet sitt i Festiviteten. Pedersen binder det hele sammen med korte historier fra tidsperioden 1960 til 1980. Historier om hvordan dagliglivet var i byen og på bygda. Hvordan ungdommene kledde seg, hvilke biler vi kjørte, hvor vi gikk på danser, kino og ikke minst hvilken musikk vi spilte. Showet har vært vist på Karmøy og andre steder.

FESTIVITETEN:  Lasse Pedersen har med seg flere musikere når han kommer til Festiviteten fredag.

FESTIVITETEN: Lasse Pedersen har med seg flere musikere når han kommer til Festiviteten fredag.

THE ANDREW LLOYD

WEBBER GALA

Haugesund, lørdag: Et show til ære for en av de største musikalske komponister fra vår tid med utdrag fra mesterverker som «Phantom of the Opera», «Cats», «Jesus Christ Superstar», «Evita», «Sunset Boulevard», «Starlight Express» og flere andre. Fire internasjonale solister og et sang- og danseensemble bestående av åtte kunstnere tar publikum med på en reise med kjærlighet, forførelse, romantikk, humor, sinne, grådighet, mot, håp og inspirasjon.

TEATER

BOALS FORUMTEATER FOR UNGDOM

Haugesund, søndag: Premiere på stykket «Hets» på Hemmingstad kultursenter. Det er et stykke om kroppspress og mobbing. Vi møter to ungdommer som opplever en hverdag på skolen og i fritid hvor selvfølelsen og kroppspresset blir satt på prøve. Begge to sliter med å finne sin plass i gjengen når utviklingen i ungdomsårene skjer for raskt. Krav til det perfekte er blitt et umulig konsept. Niels Petter Solberg har manus og regi, Christina Meling koreografien. I alt 18 aktører står på scenen i stykket til Boals Forumteater for Ungdom. Stykket spilles også 1. og 2. april.

TEATER: Niels Petter Solberg har manus og regi på stykket «Hets» på Hemmingstad kultursenter.

TEATER: Niels Petter Solberg har manus og regi på stykket «Hets» på Hemmingstad kultursenter.

ARRANGEMENTER

«VENNERS FEST»

Karmøy, fredag: Supergruppen opptrer for første gang med Monica Kallevik på Ovenpaa i Kopervik. De prøver ut noen nye sanger for å være klar til årets Kopervik festival. I Cafe MM spiller Frode Simonsen sin musikk, deretter Roy Kling og til slutt Morten Vaksdal. DJ Jonathan Halvorsen alias Johoe spiller før og etter Supergruppen.

BARNAS HUS I VILLA

VILLEKULLA PÅ MANNES

Karmøy, lørdag: Kom og lever ungene på en skjermfri opplevelse full av gode kommende minner. Her kan de smelte tinn, bake, så frø til vårens hage, kle seg ut, male, kose med høner, få nye venner.

TEATER OG BOLLE

Sveio, søndag: I Valenheimen blir unger invitert til å ta med favorittboken sin der dramapedagog Marco Thomas vil spille ut ulike figurere fra bøkene sammen med barna. Gratis saft og bolle til de små og kaffe til de store. Arrangør er Valenheimen kulturscene.

TOUR DE SCALA

Karmøy, søndag: Torvastadkoret Scala skal på turnè på søndag søndag. Turen går først til Imsland hvor koret deltar på gudstjeneste. Deretter går turen videre over ropeidhalvøya til Sand, hvor middag inntas. På veien hjemover går turen via Bjoa, hvor koret synger på en familiegudstjeneste om ettermiddagen. Koret har som tradisjon å ta en tur ut i det blå.   

Artikkeltags