Vissjasskoret har med seg Ola Bremnes

VISSJASSKORET: Ola Bremnes og Vissjasskoret har konsert i Vår Frelsers kirke.

VISSJASSKORET: Ola Bremnes og Vissjasskoret har konsert i Vår Frelsers kirke.

Vissjasskoret har fått med seg Ola Bremnes og synger hans sanger søndag. Mye annet kan du se og høre i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«GEPARDEN MALEIKA»: Skuespilleren, Marianne Sand har fortellerstemmen i denne sjarmerende familiefilmen. Geparden Maleika får ikke mindre enn seks unger denne gangen; tre-fire er det normale. Dette er historien om Maleika og hennes seks gepard-unger: Martha, Malte, Mirelèe, Marlo, Mia og Majet.

«HELAN & HALVAN»: En fortelling om verdens største komikerpar og bestevenner Stan Laurel og Olivier Hardy, i Norge er kjent som Helan og Halvan. De to morsomme mennene erobret Hollywood med sine banebrytende karakterer og komiske timing under den tidlige gullalderen.

«MEN ALLE VET»: Penélope Cruz og Javier Bardem har hovedrollene i den to ganger Oscarvinnende regissøren Asghar Farhads drama hvor hemmeligheter og svik kommer til overflaten i en idyllisk spansk landsby.

«SKAMMENS DATTER 2 – SLANGENS GAVE»: Dina har arvet sin mors overnaturlige evner. Når hun ser folk i øynene, kan hun se ondskapen de skjuler og hva de skammer seg over. Derfor kalles hun «Skammerens datter». Dette er oppfølgeren til «Skammerens datter» fra 2015. Filmen er basert på bestselgerserien til Lene Kaaberbøl.

«SOLNEDGANG I BUDAPEST»: Året er 1913. Vi befinner oss i Budapest, hjertet i Det østerriksk-ungarske keiserriket. Hit ankommer unge Irisz for å søke jobb i den berømte hattebutikken Leiter. Butikken var tidligere eid av hennes foreldre, men brant opp for 20 år siden. Iris mistet både mor og far i brannen, og ble som toåring sendt for å bo med fosterforeldre i Trieste.

KONSERTER

FLYTTEN OG CAFE MM

Haugesund/ Karmøy, fre-lør: Duoen Tim Lothar og Peter Nande holder konsert på Flytten Pub fredag. De spiller blues og countryblues, jammer og driver med historiefortelling. Lørdag på Café MM i Kopervik.

TOM ROGER AADLAND

Karmøy, lørdag: Tom Roger Aadland tar med gitaren og et knippe sanger når han kommer til Holmen Brygge i Skudeneshavn.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Sangeren Al Jarreau døde i 2017 og har vært et stort forbilde for Gisle Alsaker. I 2016 gikk han sammen med saksofonist Ole Jakob Hystad og startet et band for å hylle den amerikanske vokalakrobaten og musikken hans. Med på laget kom også Helge Lilletvedt, tangenter, Tarald Tvedten, trommer og Halvor Folgerø, bass. Den erfarne gjengen fra Stord og Bergen byr på vokalimprovisasjon, og nostalgisk gjenhør med 70- og 80-tallets fusjon mellom jazz, pop og soul. Lørdagsjazzen går som vanlig på Høvleriet.

VIDAR JOHNSEN – PETER

NORDBERG

Haugesund, lørdag: Ti år etter at de tok en pause på ubestemt tid er den folkekjære svorske duoen Vidar Johnsen og Peter Nordberg tilbake på den norske livescenen. Lørdag holder duoen to konserter i Festiviteten.

FESTIVITETEN: Vidar Johnsen (til venstre) og Peter Nordberg. Foto: Paul Bernhard

FESTIVITETEN: Vidar Johnsen (til venstre) og Peter Nordberg. Foto: Paul Bernhard Foto:

SAIL AWAY-KONSERT

Stord, lørdag: Utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet forlater Kværner sitt verft på Stord. Dermed inviterer Equinor sammen med Kværner og KBR til gratiskonsert på verftsområdet til Kværner. Disse spiller: Bjørn Berge Electric Band, Postgirobygget og en ung norsk verdensstjerne, foreløpig hemmelig. Det blir satt opp gratis tur/retur shuttlebusser fra Heiane og Leirvik.

SAIL AWAY-KONSERT: Bjørn Berge Electric Band skal spille på verftsområdet på Kværner lørdag kveld.

SAIL AWAY-KONSERT: Bjørn Berge Electric Band skal spille på verftsområdet på Kværner lørdag kveld.

«SANG TIL BYEN»

Haugesund, søndag: «Sang til byen» er en konsert med Ola Bremnes og Vissjasskoret i Vår Frelsers kirke. Koret har fått med seg Torbjørn Økland på gitar, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Kristin Skaare er pianist, og Steinar Andsnes dirigerer koret som teller 35 korsangere.

KAMMERMUSIKK I FESTIVITETEN

Haugesund, søndag: Det blir kammermusikk med pianisten Jan Gunnar Sørbø og strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Festiviteten. På programmet står Schumanns klaverkvartett.

BAROKK I VINDAFJORD

Vindafjord, søndag: Vindafjord barokkensemble har konsert på Skakkesenteret.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Bernhard Østebø og Fredrick Arnøy har hver sin utstilling i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunst- forening. Østebø viser utstillingen «Ocean 2 Ocean» der han jobber mest med tegninger og kullstift. Arnøy er fra Karmøy og har bodd i Oslo siden studietiden. Utstillingen hans i sal 2 heter «Our house is a very, very, very fine house». Utstillingen blir stående til 17. mars.

STORD KUNSTLAG

Stord, fredag: Årets kvinneutstiller i Stord Kunstlag er Marta Nerhus. Med sitt særegne arbeid i streng stiller hun ut i Kunsthallen i Stord kulturhus til og med 31.3.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Forrige søndag startet galleri- og kafésesongen på Ryvarden Kulturfyr. Den åpnet med Dag Hols utstilling av oljemalerier og litografi. Hol er en figurativ maler og grafiker, og er blant annet kjent for sine landskapsmotiv fra forskjellige områder i Norge. Utstillingen står til og med 28. april. Galleriet har åpent alle søndager og helligdager.

GALLERIET I TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: Galleriet i, Tysværtunet Kulturhus viser utstillingen til stavangerkunstneren Annette Bryne, «Langs en strand». Utstillingen står til 1. april.

SCENE

BALLETTGALLA

Stor, fre-lør: Stord kulturskule presenterer «Ballettgalla» i Stord kulturhus. Rundt 80 ballettelever fra 7–18 år viser utdrag fra ulike danser, blant annet «Den stygge andungen» og «Tommelise».

BYGDEREVY I SKJOLD

Vindafjord, fre-lør: I Skjold bygdehus kan du få med deg revyen «Heilt på tur». 13 aktører står på scenen og fullt band. Håvard Haraldseid er revysjef.

TEATER

«FUGLANE»

Haugesund/ Bømlo/ Stord: Riksteatret kommer til Festiviteten lørdag med forestillingen «Fuglane», basert på Tarjei Vesaas sin kjente roman. Vi møter Mattis og storesøsteren hans Hege som bor alene i svært enkle kår. Lasse Kolsrud har regien, og stykket har fått gode kritikker. Fredag i Festiviteten, lørdag i Bømlo kulturhus og søndag i Stord kulturhus.

Teater:  «Fuglane» blir vist i Festiviteten fredag, på Bømlo lørdag og søndag på Stord.

Teater: «Fuglane» blir vist i Festiviteten fredag, på Bømlo lørdag og søndag på Stord.

ARRANGEMENTER

3 BUSSERULLS-FEST

Karmøy, fre-lør: Karl Johan Paulsen og Kai Roger Melkevik har laget TV-serie om 3 Busserulls og deres karriere. Det skal vises på TV Haugaland. På Mannes pub blir det underholdning med Synth å le. Ordfører Jarle Nilsen kommer, og åtte episoder på i alt 80 minutter vises.

HAUGALANDS-KONFERANSEN

Haugesund, fredag: Haugalandskonferansen samler nærmere 600 påmeldte i Scandic Maritim Hall. Blant foredragsholderne finner vi dommerlegenden Pierluigi Collina, Anne Lindmo, Børge Lund og Malin Arntsen. Kåring av årets bedrift og mye mingling.

HAMMARQUIZEN

Tysvær, fredag: Det blir igjen Hammarquizen i Verkstaden i Tysvær. Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite.

BOKLANSERING

Stord, lørdag: Kurt Johannessen er performancekunstner og har utgitt mangfoldige små bøker med tekster, dikt, tegninger og kunstverk. Lørdag er det boklansering for «Om menneske» i Galleri Giga i Leirvik.

MINIMORO

Karmøy, lørdag: Igjen er det tid for MiniMoro i Norheim kulturhus og Karøy kulturhus. «Boffen er syk» heter stykket for de yngste med Sigrunn Arnesdotter og Christina Sørensen.

Artikkeltags