HAUGESUND: Lene Tønnessen (33) er kanskje Haugalandets mest leste blogger med rundt 30.000 ukentlige lesere. Sist helg forsvarte hun bloggkollega Caroline Berg Eriksen – «fotballfrue» – sin rett til å legge ut bilder av seg selv fire dager etter fødselen. Et bilde som kanskje ikke samsvarer med hvordan vi vanligvis ser for oss et menneske som nettopp har født et barn.

– Poenget er ikke at kvinner på død og liv skal være sexy og å ha en strøken kropp etter en fødsel. Men hun kan jo ikke hjelpe for hvordan hun ser ut. Det er ikke hennes motivasjon bak bildet å si til andre at hun ser perfekt ut. Det er de andre som mener det, sier Tønnessen.

Hun skrev videre at hun mener reaksjonene på «fotballfrue»-bildet bunner i andre damers «sjalusi og bitterhet». Det kom svar på tiltale gjennom debattinnlegg i Haugesunds Avis, og på Facebook.

Flodhest

– Noen mener det er irrelevant hvordan kvinner ser ut like etter en barnefødsel?

– Alle har rett til en mening, men de får være saklige og ikke drittslenging, sier Tønnessen indignert.

– Men ser du at det kan være et poeng i reaksjonene?

– Nei. De er ikke relevante, sier Tønnessen.

Lene Tønnesen har en sønn i skolealder. Haugalandets mest kjente blogger mener hun selv så ut som en flodhest etter fødselen.

– Jeg spiste for to da jeg gikk gravid. Men jeg var tilbake til min normalvekt etter en måned og det er nok genetisk, da jeg ikke gjorde noe for å ta av de ekstra kiloenes, sier Tønnessen.

Lene Tønnessen. Fra Vormedal. Toppblogger på Haugalandet. Elev ved fotballgymnas. Modell. Stylist. Hun kan dra inn fra null kroner til opp mot 180.000 kroner på bloggen sin.

– Det er vanskelig å selge seg selv hvis en er deppa. Det går ut over annonsesalget når jeg ikke er ute og oppsøker kunder. Ingen vil identifisere seg med at jeg ligger i sengen og griner hele dagen.

Og Lene Tønnessen har felt noen tårer for livet. Hun ble mobbet fra hun var 15 til hun fylte 27 år.

– Jeg ble slått fire ganger på nattklubb av jenter. Det var nedverdigende. På et russeball ble kjolen min satt fyr på og jeg ble truet til å ikke gå i russe- toget. Jeg hadde ingen. Jeg lurte på hva jeg gjorde galt og jeg våget ikke å gå på butikken engang. I dag har nesten samtlige kommet til meg og bedt om unnskyldning. Jeg har tilgitt, men jeg husker alt, sier hun.

På høyrearmen har hun tatovert «nobody puts this baby in the corner». Men hun hadde en kjæreste i seks år på denne tiden da livet ikke var ålreit.

– Hva sa han?

– Han syntes det var slitsomt.

– Merker du at folk har et elsk/hat-forhold til deg?

– Ja. Og jeg tror jeg blir likt av dem som ser åpent på livet, og hatet av dem som føler de selv ikke strekker helt til.

– Hva mener du med det?

– Jeg mener at jeg tolererer alle mennesker, ulik bakgrunn og alle meninger, men at mange ikke gjør det samme.

– Går du ut på byen?

– Ja. Jeg mener jeg må ut å snakke med folket. Jeg liker å gå på Café MM og videre til Winehouse. Her møter jeg mine unge lesere og de som er litt eldre.

Ikke redd

– Hvordan er det å være Lene Tønnessen ute på byen?

– Jeg bruker store deler av kvelden til å snakke med blogglesere som kommer bort. Jeg snakker både med folk som heier på meg og de som mener blogging bare er tull.

For et par år siden fikk Tønnessen en «stalker» etter seg. Han fikk besøksforbud.

– Det var helt forferdelig å bli ringt opp fra barnehagen med beskjed om at det var en mann der for å hente ungen min. Jeg skaffet meg et balltre, og det har jeg fortsatt på soverommet mitt.

– Er du redd?

– Nei, ikke nå lenger. Men det var grotesk å være så utrygg.

– Har du hatt en vanlig jobb?

– Jeg, ja! Jeg er utdannet stylist, men mistet motivasjonen av å sminke folk. Jeg fikk meg jobb som markedskonsulent i Eniro i Stavanger. Jeg har alltid vært en god selger. Jeg jobbet også med et pilotprosjekt for American Express på Gardermoen i åtte måneder. Jeg jobbet som selger i seks år, ble gravid og flyttet hjem igjen. Jeg så på TV en dag, Caroline Berg Eriksen var gjest, og da tenkte jeg at det kan jeg også gjøre. Så startet jeg bloggen min. Den startet som en livsstils-blogg, men har utviklet seg til å bli en kjendisblogg på Haugalandet.

– Hvordan ser framtiden ut?

– Jeg har blogget i rundt fem år og lovet meg selv å gjøre det så lenge jeg synes det er gøy. Det syns jeg fremdeles, men jeg merker jeg søker litt større utfordringer. Jeg ønsker å bygge videre på navnet jeg har bygget opp, sier Lene Tønnessen.