HAUGESUND: Prisen er på 50.000 kroner og ble delt ut under åpningen av Kulturnatt i Festiviteten. Kulturpris deles ut til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner som har gjort seg fortjent til det gjennom sitt virke innenfor kulturlivet på Haugalandet, eller som oppmuntring til unge utøvere.

– Haugesund Sparebank ønsker i år å gi prisen til en ung aktør. Utøveren betegnes som et helt spesielt kreativt ungt menneske, og går nå siste året på videregående. Å forsøke å oppsummere utøverens engasjement, prosjekter og ulike aktiviteter er nesten umulig. Hun er: låtskriver, produsent, artist, skuespiller, manusforfatter, konsertarrangør, tegner og illustratør, tegneserieskaper, foredragsholder og lager skriveverksted for ungdom, heter det i en pressemelding fra sparebanken.

Linn Isabel Eielsen ha vunnet Vestlandsmesterskapet og kom på tredjeplass i norgesmesterskapet for sin slampoesi. Hver lørdag har hun tegneseriestriper på trykk i Haugesunds Avis og i Aftenposten, og har en stor tilhengerskare som følger henne i sosiale medier.

– Hun er en uredd stemme som tørr å fokusere på unges utfordringer, psykisk helse, og hun jobber for inkludering og et varmere og rausere samfunn, sier juryen i Haugesund Sparebank.