Elsa & Emilie gir seg, Elsa går solo

Artikkelen er over 1 år gammel

Duoen Elsa & Emilie gir seg etter å spilt sammen i åtte år.

DEL

HAUGESUND: På Elsa Søllesviks instagramkonto står det å lese i dag:

– For et år siden bestemte vi oss for å ta en pause fra Elsa & Emilie-prosjektet. Etter å ha spilt sammen i åtte år, var tiden inne for å gjøre noe annet. Vi har begge likt å jobbe med musikk i andre former, og det vil vi fortsette med i 2019. Emilie har bestemt seg for å ta en pause fra sosiale medier, men du kan følge meg på Instagram, skriver Søllesvik, her oversatt fra engelsk, og henviser til sin egen konto @elsaofficialmusic.

Spilt sammen i åtte år

Duoen Elsa & Emilie gir seg altså etter å spilt sammen i åtte år.

Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim har vært aktive musikere i duoen Elsa & Emile siden 8. klasse. I januar 2014 fikk de to platekontrakt med Sony Music. Det året kom debutalbumet «Endless Optimism».

– Vi føler at vi har skutt gullfuglen med å skrive kontrakt med Sony. De har vært veldig greie og entusiastiske, sier Elsa Søllesvik den gang.

Den ble nominert til Spellemannprisen i klassen årets nykommer. Den fikk  Emilie Nicolas. En av singlene fra albumet «Run» ble en hit. «Run» fikk et oppsving da den ble brukt i «Skam»-serien.

Fortsatt gode venner

I januar 2017 kom duoens andre album, «Kill Your Darlings» og singler som «Au Volant» og «Chains of Promises». I fjor sommer spilte Elsa & Emilie blant annet på Tysnesfest og var på plakaten med navn som Highasakite, Janove, Sivert Høyem.

– Du føler jo at du er litt «med» de kule. I musikkmiljøet i Haugesund var jo de andre eldre enn oss, sa de to i intervju med Haugesunds Avis.

– Jeg har ikke noe mer å si enn det som står i instagramposten. Emilie og jeg er fortsatt gode venner, men vi har holdt på i åtte år i lag, og er klar for nye utfordringer og prosjekter, skriver Elsa Søllesvik i en melding til Haugesunds Avis.

Artikkeltags