Stipend til Henny Haukeland Liadal

Henny Haukeland Liadal har fått G9alt-stipend på 25.000 kroner gjennom SR-Bank.

DEL

HAUGESUND: – Jeg er veldig takknemlig for stipend som gjør det enklere for meg å etablere meg som artist, sier Henny Haukeland Liadal til Haugesunds Avis.

Stipendvinneren var fredag i Stavanger hos SR-Bank med sine foreldre Johnny og Hege H. Liadal.

– Det er nå i etableringsfasen jeg har behov for ekstra penger til å produsere og komme i gang. Jeg vet at pengene kommer godt med, sier Henny som til daglig er i Lillehammer på studie til LIMPI som Espen Lind og Stargate står bak.

Ga ut to singler

I 2018 ga hun ut to digitale singler, «Happier» og «People». Begge selvkomponerte. De ble innspilt i ABC Studio i Etne med Kjetil Ulland som produsent. Hun finansierte både innspilling og utgivelse med egne oppsparte midler. Henny har opptrådt i store sammenhenger som på  Byfest1 (2017) og på Johan Scheldrup-feiringskonsert på Indre kai i Haugesund. Der hun delte plakat med blant annet Madcon.

Med i true crime-serie

Hun var også med i true crime-serien på TV 2, «Hvem drepte Birgitte Tengs?» i høst. Der var hun Birgitte Tengs. 

I stipendsøknaden skriver hun at hun ønsker å gi ut egenprodusert musikk og gjøre konserter. Være bevisst på å skaffe et publikum. Komme i en posisjon der hun kan ha et backingband. Hun er ikke fremmed for å satse inn mot film og teater.

Juryen har gjennomgått om lag 400 søknader fra mange talentfulle ungdommer fra Rogaland, Agder fylkene og Hordaland. Etter en grundig gjennomgang av søknadene, kom juryen fram til 23 talenter som vil bli tilgodesett med et stipend.

Artikkeltags