56 musikaler på 90 minutter

SHOWER I HJEMBYEN: I juli blir det musikalshow på Staalehuset med haugesunder André Grønås og hans Show Off.

SHOWER I HJEMBYEN: I juli blir det musikalshow på Staalehuset med haugesunder André Grønås og hans Show Off.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Musikalartist og sjukepleier André Grønås synes det er skummelt å sette opp sommershow i juli på Staalehuset.

DEL

HAUGESUND: – Men jeg tror likevel det skal gå bra, sier André Grønås.

28-åringen er med i musikalgruppa Show Off som har gjort suksess i sommerbyer som Sandefjord, Larvik og Stavern. Show Off har også spilt i Fredrikstad, Oslo, Bergen - og Kairo.

I to uker skal Show Off underholde et potensielt stort haugesundspublikum på Staalehuset. Premiere 1. juli og fjorten dager framover.

– Vi har ikke noe produksjonsselskap i ryggen, men tar hele risikoen selv. Vi har troen på showet, vi vet at jo flere som får sett det, dess flere vil igjen komme for å se oss, sier Grønås. Det koster kvartetten Show Off «noen hundretusen» å spille Show Off i to uker.

– Vi måtte ut med 36. 000 kroner for én kveld på Chat Noir, sier Grønås.

Fartsfylt

André Grønås og de tre andre i Show Off møtte hverandre på Bårdar musikalakademi i Oslo. Etter å ha blitt oppdaget av skuespiller, komiker og teatersjef Bjarte Hjelmeland, var det ingen vei tilbake fra showbiz.

– Han hadde veldig tro på oss og hjalp oss med regi, forteller André Grønås. Det er en fartsfylt forestilling de lokker med.

– Et musikalsk show med sang, dans og drama. Alt blir presentert i en sabla fart, og vi gjør «Les Miserables» på åtte minutter, sier musikalartisten. Nå har han også gjort unna sjukepleierutdanning.

– Det lar seg kombinere med musikallivet, mener Grønås.

Kjenner hverandre

Han tror det er en fordel at gutta i Show Off kjenner hverandre og har delt leilighet sammen som studenter.

– Alt må gjøres i høyt tempo. Det krever utholdenhet, kunnskap om stoffet og kjennskap til hverandre, sier Grønås. Showet byr nærmest på en kulturhistorisk vandring i musikaler og lett underholdning.

– Jeg skjønner at mange har problemer å se en musikal på tre timer. Hos oss får de hele 56 musikaler på under 90 minutter. Alle de store og kjente, forteller André Grønås.

Han tror det er bra timing å forsøke å slå gjennom på sitt hjemlige marked i disse tider.

– Det virker som om folk står sammen. Uteliv og kulturliv. Og så er det jo i Haugesund sommerrevy-konseptet startet med Gunnar Andersen . Vi er veldig fornøyde med at han sitter i salen under premieren, sier 28-åringen.

Artikkeltags