Gå til sidens hovedinnhold

Hvit funk på Høvleriet

Artikkelen er over 11 år gammel

Høvleriet
CCTV
Publikum: Ca. 100
 

KONSERT: Shaun Curtis fra Haugesund har endelig fått fingen ut og begynt å markere seg i musikk-Norge. 30-åringen fra Vormedal har lenge vært et talent og alt det der, men det er først med "Madchester"-gruppa CCTV det har begynt å svinge for Curtis. NRK P3-finale, førstesider og by: Larm.

På Høvleriet seint fredag kveld dro gitarist/vokalist Shaun Curtis gjennom tre kvarter med tung, repeteredende og avhengighetsdannende hvit funkrock. Referansene sto forsåvidt i kø, ikke dumme noen av dem, fra New Order i "Low Life"-perioden, en dæsj intens Happy Mondays-galskap og for ikke å glemme Radiohead-atmosfære.

Curtis og hans tre bandmedlemmer i CCTV (b.l.a bassist Øvstedal fra hardcore-heltene Årabrot), har nok av egne idéer å spe musikken ut med. De leverte bra, det svingte på gulvet langt oftere enn det var dødt, og hvor ofte er det vi får høre en haugesunder fra en scene som sier, "nå vil jeg se dere danse!". Så smalt det ut i radiohiten "We Belong". Tett og dansbar indierock.

Shaun Curtis har helt klart en litt særegen personlighet. Han synger bra, noe han fikk vist fullt ut når CCTV ved to anledninger lot låtene skli naturlig over i et vers fra David Bowies ""Heroes"". Kraftig stemme. Men kanskje Curtis vinner enda mer på å bruke seg selv i enda større grad på scenen? Han har noe for seg.

Høvleriets konsertprogram er dynket med eggende norsk samtidsrock denne våren. Et ypperlig tilskudd i Haugesund. Et levende klubbland er en vesentlig trivselsfaktor og CCTV passet fint inn i konseptet. Men Høvleriets eier må gjerne spytte inn litt penger og på en eller annen måte gjøre sjøhuset litt mer klubbaktig. Det har Høvleriet fortjent.

Anmeldt av Roar Eskild Jacobsen