HAUGESUND: Vamp er så populær i hjembyen Haugesund at Festiviteten nylig har satt opp ekstrakonsert 6. desember. Den er i salg allerede, og konserthussjef Tom Erik Anfinsen regner med at billettene går ut.

– Det er noe eget å sitte i byens fineste konsertsal og lytte til fin musikk. Noen ønsker Vamp stående og noen sittende. Det er veldig stas å ha Øyvind Staveland og de andre musikerne i huset, sier Anfinsen.

Høvleriet har for lengt annonsert at de kjører Vamp-konsert fredag 8. desember.

Ville ha 20 billetter

Anfinsen har stor tro på høsten i Festiviteten. Den vil bli variert, fra country via Queen-show og Vidar Johnsen, til romjulskonsert.

16. september kommer Bellamy Brothers. Da konserten ble lagt ut i mars, ble den utsolgt etter tre dager.

– Vi kunne solgt ut tre hus til den konserten. Senest mandag ringte en mann og ville ha 20 billetter. Jeg sa han var sent ute. Veldig hyggelig å få en sånn henvendelse. Vi jobber med å få Bellamy Brothers til Festiviteten neste år.

– Hvorfor blir det ingen ekstrakonsert når interessen er så stor?

– Bellamy Brothers er populære og fyker fort videre. Å få til en konsert til på samme dag var umulig. Jeg tenker det sitter en mann i regnet ved bålpannen og får lyst til å høre Bellamy Brothers. Det fins alltid noen uavhentete billetter samme dag, men 20 billetter klarer vi ikke, smiler Anfinsen.

Savage Rose

Lørdag 28. oktober opptrer Hanne Sørvaag i Teatercafeen. Hun har med seg en trio.

12. november kommer turen til The Savage Rose. Bandet kom med debutalbumet i 1968. På de ti årene Anfinsen har styrt Festiviteten, har han hatt besøk av vokalist Annisette og de andre i bandet fire ganger.

– Hun har et trofast publikum og selger ut hver gang. Mange snakker fremdeles om da Savage Rose spilte i Haralds-hallen i 1971. Det er gøy å ha bandet i Festiviteten. I år spilte de på Orange Scene under Roskilde-festivalen og var i Skånevik i sommer.

Anfinsen får besøk av Melissa Horn dagen etter, 13. november. Et yngre publikum har sans for henne. En perfekt novemberartist som har mye melankoli i seg, ifølge konserthus- sjefen.

November går også med til Christine Hopes «Tre visne menn og ein solstråle», og «The Show Must go On» – Åge Sten Nilsens Queen-show som feier tiårsjubileum.

Tettpakket desember

I desember står konserter og forestillinger i kø. Nordic Tenors kjører juleshow. Bjørn Eidsvåg har hatt suksess med «Etterlyst: Jesus» som går på Det Norske Teatret.

– Vi begynner å få tre utsolgte hus og kanskje blir det et fjerde. Romjulskonserten med Ingrid Andsnes er tilbake etter en pause i fjor. Gjestene blir fantastiske, lover Tom Erik Anfinsen.