KARMØY: Ole Reinlund spiller visejazz og søndag kveld holder han konsert i Åkra kirke i forbindelse med sin tredje plateutgivelse.

– Jeg vokste opp på Sevland. Etter at jeg fullførte videregående skole på Skeisvang i Haugesund, flyttet jeg fra haugalandet, forteller Reinlund på telefon fra Ålesund.

Reinlund har bodd flere steder i Norge, men har oppholdt seg lengst på Sunnmøre.

Søndag kveld er 48-åringen tilbake på gamle trakter med konsert i Åkra kirke sammen med jazzmusiker Kåre Nymark.

Passer kirker

– Nakent, nært og forhåpentligvis vakkert. Jeg spiller alle mulige plasser, og materialet mitt passer fint i en kirke. Tekstene mine handler om livsreise, sier Reinlund.

I fjor høst lanserte Ole Reinlund platen «Oss». Her har han også med en tekst signert sin tidligere norsklærer Kolbein Falkeid.

I 2003 ga Reinlund ut «For det var hit» som karmøybuen ble nominert til Spellemannpris for. Han ga også ut i «Deg» i 2009.

– Jeg jobber i ledelsen på Ålesund videregående skole, og spiller så mye jeg makter i helgene. Jeg har vært aktiv på veien etter at jeg slapp platen min, forteller Reinlund til Haugesunds Avis.

Varer lenge

Siden han må bruke helgene til å turnere betyr det at han bruker en stund på å nå ut til alle.

– Jeg bruker litt tid på å turnere en utgivelse. Jeg kan bruke to år for å komme rundt til alle steder jeg har spilt før, har et publikum og hvor jeg har skaffet meg et nettverk, forteller Reinlund.

Han ser fram til å møte karmøybuen ansikt til ansikt.

– Jeg har egentlig spilt alt for lite på Haugalandet. Men jeg har vært der og hatt opptredener, forteller Reinlund som livnærer seg som artist i perioder.

– Det er nok Ålesund jeg kaller hjem nå for tiden, men det er Karmøy som er hima, sier Reinlund.

Ole Reinlund skriver på norsk og synger på dialekt. Karmøydialekt.

– Jeg har gjort så godt jeg kan med å bevare karmøydialekten min. Jeg har jo bodd flere steder og har naturligvis plukket opp litt annet på veien, sier Reinlund.