Venter store navn til tegneseriefestival

Berit Petersheim er festivalsjef for Oslo Comics Expo og hun gleder seg blant annet til å ta imot en amerikansk tegneserielegende. Foto: Frank Michaelsen/Deichman

Berit Petersheim er festivalsjef for Oslo Comics Expo og hun gleder seg blant annet til å ta imot en amerikansk tegneserielegende. Foto: Frank Michaelsen/Deichman Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere sterke norske kvinnelige serieskapere preger programmet når teppet går opp for Oslo Comics Expo.

DEL

Flere sterke norske kvinnelige serieskapere preger programmet når teppet går opp for Oslo Comics Expo.

Det meldes også om gjester fra Russland (Askold Akisjin samt Uno Moralez) og Tyskland (Marijpol). Og ikke minst er en amerikansk tegneserielegende på vei:

7.–9. juni gjester nemlig Jaime Hernandez festivalen, som i år skal boltre seg på Deichman Hovedbiblioteket i Oslo.

– Det er nesten uvirkelig å kunne ønske Jaime Hernandez velkommen til Oslo Comics Expo. Han er en av verdens største nålevende serietegnere. Det å se ham tegne og høre ham fortelle om sitt arbeid, kommer til å bli en uforglemmelig opplevelse, sier festivalsjef for Oslo Comics Expo (OCX), Berit Petersheim.

«I 38 år har Hernandez skildret livene til bestevennene Maggie og Hopey. Deres fortelling startet som en historie om to unge pønkere, men har utviklet seg til et rikt karakterdrama om to middelaldrende kvinner», heter det videre i pressemeldingen.

Det er en kvinnesterk rekke av serietegnere som stiller fra norsk hold: Marta Breen og Jenny Jordahl, kjent for folkeopplysning, politisk aktivisme og feminisme i serie- og bokform, kommer.

Brageprisvinner Inga Sætre har meldt sin ankomst, og det samme har Anja Dahle Øverbye. Nykommeren Ane Barstad Solvang er med, og det er også Magnhild Winsnes, som har lang fartstid som animatør – men som nå har debutert som tegneserieskaper.

Under Oslo Comics Expo blir også prisen for Årets tegneserie delt ut.

Artikkeltags