Fest på bygda, eller hva med Tre Små Kinesere?

Saloonen: Staysman &  Lazz lager fest på bygda i Old River Saloon.

Saloonen: Staysman & Lazz lager fest på bygda i Old River Saloon.

Staysman & Lazz lager fest og moro på Saloonen. Tre Små Kineserne står for en annen type musikk.

DEL

FILMPREMIERER

«PARASITT»: I «Parasitt» møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire.

«BIRDS OF PREY»: Etter at Joker har slått opp, slår Harley Quinn seg sammen med Black Canary, Huntress og Renee Montoya for å redde en ung jente (og seg selv) fra en ond krimherre. «Birds of Prey» er en superheltfilm basert på DC Comics-teamet Birds of Prey. Den er ment å være den åttende filmen i DC Extended Universe.

«WAVES»: En dominerende, men velmenende far presser sønnen sin til å være en ener på alle områder. Men bildet av den perfekte kjernefamilien slår sprekker når sønnen begår en utilgivelig handling. Vi følger familien og omgivelsene deres mens de forsøker å gå videre med livene sine etter at det utenkelige har skjedd. Hvordan navigerer vi mennesker oss igjennom sorg, tilgivelse, glede og kjærlighet?

KONSERTER

TRE SMÅ KINESERE

Stord, fred-lør: Tre Små Kinesere kommer med nytt album i januar 2020, ganske nøyaktig 30 år etter utgivelsen av deres debutalbum «365 Fri». I den anledning legger de ut på en turne over det ganske land. Repertoaret på denne turneen vil ha en hovedvekt på det nye albumet og debutalbumet. Fredag er bandet klart for Arena på Stord, lørdag står trønderne på scenen i Festiviteten.

TRE SMÅ KINESERE: Ulf Risnes i Tre Små Kinesere.

TRE SMÅ KINESERE: Ulf Risnes i Tre Små Kinesere.

DARK SIDE OF THE WALL

Haugesund, fredag: Få norske tributeband behersker Pink Floyd-katalogen som Dark Side of thel Wall, som kommer med The Nordic Floyd Show til Scandic Maritim. «The Wall» hadde 40-årsjubileum i fjor og blir grundig presentert. Gjester som Ian Ritchie (saksofon) fra Roger Waters band blir å høre.

LINDESNES TREKKSPILL-

KLUBB

Tysvær, fredag: Holder konsert i Tysvær kulturhus. I år feirer de 30 år og byr på trekkspillfest.

PER BERG

Bømlo/ Stord, fre-lør: Per Berg kommer til Bømlo Musikkfabrikk på Svortland fredag med skrøner og viser. Lørdag er han på plass i puben Anno 1564 i Sagvåg.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Staysman & Lazz kommer til Old River Saloon. Show og musikk med høy partyfaktor. Vinterturneen omtaler de som «Fest på bøgda og i byen».

DE PRESS

Haugesund, lørdag: De Press er legender innen norsk nyrock fra 80-tallet, med Andrej Nebb i spissen på vokal. Han har med seg Helge Hovland på gitar, Atle Rakvåg bass og Jonas Kjærnsrød trommer. Regn med en spesiell blanding av polsk folklore, europeisk nyrock og låter på flere språk på Flytten pub.

HILDEGUNN GJEDREM

Haugesund, lørdag: Musikken til Hildegunn Gjedrem er en moderne vri på jazz mikset med pop, klassisk og skandinavisk folkemusikk, som utgjør en helt egen musikkstil. Gjedrem var en av finalistene i Montreux Vocal Jazz Competition og har vunnet flere priser. Ukens Lørdagsjazzen på Høvleriet. Bandet er Hildegunn Gjedrem vokal, Morten Askildsen gitar, Petru Popa keyboards, Theodor Onarheim bass, Johannes Ulveraker trommer.


LØRDAGSJAZZ: Hildegunn Gjedrem opptrer under Lørdagsjazzen på Høvleriet lørdag 8. februar.

LØRDAGSJAZZ: Hildegunn Gjedrem opptrer under Lørdagsjazzen på Høvleriet lørdag 8. februar. Foto:

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Oddgeir Berg Trio står for lørdagens konsert i Stord Jazzklubb. Denne gang er det dagkonsert på Grand Hotell. I trioen finner vi Oddberg Berg – piano, Karl-Joakim Wisløff – bass og Lars Berntsen – trommer.

80-TALLS ROCK PARTY

Bømlo, lørdag: Good Foot kommer til Bømlo Musikkfabrikk og serverer rockelåter fra 80-tallet.

BJØRN BERGE Suldal, lørdag: Bjørn Berge har solokonsert i Suldal kulturhus.

ORGELFEST Stord, søndag: Ole Jørgen Furdal inviterer til orgelfest i Stord kyrkje. Han har med seg organist Jan Overweg, koret Sanctus med sin dirigent Bjarte Aadland, Grete Hylland på fløyte og Ingjerd Kannelønning Kolstad sopran.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Siste helg for utstillingene til Danuta Haremska og Arne Borring i regi av Haugesund kunstforening. Andre utstillinger: Gerhard Munthe – Eventyrlig design, Thomas Kilpper – Atlantic Footprints, Byen – rom for estetikk og I storm og stille – utvalg fra samlingen.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, lør-søn: Karmsund folkemuseum inviterer til familieverksted i samarbeid med Haugesund husflidslag.

UTSTILLING I MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Åpning av utstilling til kunstelevene i Moster Amfi. Musikklinjen står for musikalske innslag.

GALLERI GIGA Stord, fre-lør: Galleri Giga viser Marianne Berg sin utstilling «Koblinger». Berg er ikke ukjent på Stord og har gjort utsmykkinger både ved Sagvåg skule, samt Stord sjukeheim. Utstillingen står til 15. februar.

SCENE

«I BLANKE MESSINGEN» – STORBANDMUSIKAL

Bømlo, fre-lør: Kompani Andersen et prosjektbasert scenekunstkompani, som har som mål å være et interkommunalt samfunnsprosjekt. De setter opp storbandmusikalen «I blanke messingen» i Bømlo kulturhus. Hilde Hoff Andersen har regi, Hans Gunnar Skreslett er musikalsk leder. Janne Robberstad står for scenografien.

STRADIVARIUS GAVE

Haugesund, lørdag: En familieforstilling og reise til 1700-tallets Italia og fiolinverkstedet til den berømte Antonia Stradivarius. Siggen Falkeid forteller, med Almuth Chylek og Marina Johansson fra Munor. I Haugesund folkebibliotek, gratis inngang.

TEATER

«EN BERETNING OM

BLINDHET»

Haugesund, fre-lørdag: Haugesund Teater setter opp forestillingen «En beretning om blindhet» basert på romanen til nobelprisvinneren José Saramago. En blindhetsepedemi invaderer verden, og hva skjer da? Blir det bare kaos og vold? Rikke Westerlund Lie er en av skuespillerne. Stykket er regissert av teatersjef Morten Joachim.

HAUGESUND TEATER: Rikke W. Lie har en av fem roller i stykket om blindhet som vises i Festiviteten.

HAUGESUND TEATER: Rikke W. Lie har en av fem roller i stykket om blindhet som vises i Festiviteten.

«ULVEN OG GEITE-

KILLINGANE»

Stord, lør-søn: Stord Teaterlag setter opp familiestykket «Ulven og geitekillingane» i Stord kulturhus. Ingvild Johannesen har regien. I alt 37 barn og ungdom er med i stykket.

«PANIKK PÅ PENSJONATET»

Vindafjord, lør-søn: Sandeid UL teater har premiere lørdag på «Panikk på pensjonatet» i Sandeid samfunnshus. Stykket er skrevet av Krister Classon mens Jostein Apeland har regien. Etter lørdagens forestilling blir det dans med Broken Ice.

ARRANGEMENTER

PÅ FREDAG – MENNS AFTEN

Haugesund, fredag: Kick off På Fredag hos Møllers Bil – og kun for menn. Vinsmaking, fingermat, stands, musikk og mye annet. Haugesund Røde Kors står bak arrangement, og det er fulltegnet.

UKM I ØLEN

Vindafjord, fredag: UKM Vindafjord arrangeres i Ølen kulturhus lørdag.

VINTERDISCO FOR BARN

Haugesund, lørdag: I Gamle Slaktehuset Allaktivitetshus. Dette er årets første utgave av Barnas Kulturverksted. Gratis inngang.

ONE LADY BAND/ TEDANS

Haugesund, lørdag: På Clarion Collection Hotel Amanda lørdag utpå ettermiddagen.

MØTEPUNKT MED VOICE OF JOY

Haugesund, søndag: Møtepunkt er et sted du kan møte Gud i musikken, i bønnen og i fellesskapet og arrangeres i Haugesund misjonskirke. Dit kommer Voice of Joy.


Artikkeltags