Hva med å se teater og høre korsang i helgen?

PUTTI PLUTTI POTT:  Musikalen spilles også denne helgen i Festiviteten.

PUTTI PLUTTI POTT: Musikalen spilles også denne helgen i Festiviteten.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FILMPREMIERER

«ROBIN HOOD»: Robin av Loxley (Taron Egerton), en krigsherjet korsfarer og hans mauriske medhjelper John (Jamie Foxx) egger til opprør mot den korrupte engelske kronen i dette spennende actioneventyret. Filmen er spekket med heftige slosscener, kampkoreografi og tidløs romanse.

«COLETTE»: Sidonie-Gabrielle Colette har giftet seg med den karismatiske, men selvsentrerte forfatteren Willy som er fjorten år eldre enn henne. Gjennom ham blir Colette introdusert til en fantastisk kunstnerisk og kreativ omgangskrets, noe som utløser en egen skapertrang i henne. Hun begynner å skrive, men hennes dominerende ektemann krever at hun utgir bøkene i hans navn.

KONSERTER

ROY ORBISON-HYLLESTTysvær, fredag: Ole Morten Velde, Munor og musikere hyller Roy Orbison i Tysværtunet kulturhus.

ORBINSON-HYLLEST: 
Ole Morten Velde, tenor og musiker står på scenen i Tysværtunet kulturhus fredag sammen med Munor og musikere.

ORBINSON-HYLLEST: Ole Morten Velde, tenor og musiker står på scenen i Tysværtunet kulturhus fredag sammen med Munor og musikere. Foto:

QUEEN TRIBUTE JULEBORD

Haugesund, fredag: Vokalist Ole Andre Westerheim fra Fitjar har Queen-låter som spesialitet. Det blir Queen-hyllest og julebord på Scandic Maritim.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Madlaveien står for Lørdgsjazzen på Høvleriet. Disse veteranene byr på drivende musikk. Påvirkningen fra band som Chicago og Blood, Sweat & Tears og andre artister i grenselandet mellom rockn roll, soul, rythmn blues og jazz er tydelig. Madlaveien tar opp i seg denne påvirkningen og samtidig gi musikken et personlig uttrykk.

BLACK DEBBATH

Haugesund, lørdag: Black Debbath er på veien med sitt konsept heavy metal med norske tekster fulle av politisk ironi og sarkasmer. Bandet blir å se og høre på Flytten lørdag.

TEDDY BEARS SYNGER ELVIS SINE JULESANGER

Karmøy, søndag: Teddy Bears byr på julesangene til Elvis Presley og noen anekdoter i Norheim kulturhus. Teddy Bears ble dannet i 2010 og har med seg en vokaltrio.

ADVENTSKONSERTER Bømlo, fre-lør: Elever fra Bømlo kulturskule har konsert med Susanne Lundeng i Moster kyrke fredag og Bremnes kyrkje lørdag.

«LIVSTREET» i AVALDSNES KIRKE

Karmøy, søndag: Keryx framføer «Livstreet» med fortellere, statister og orkester. På midten av 1990-tallet bestilte Keryx verket av komponist Sigvald Tveit og tekstforfatter Oskar Stein Bjørlykke for å markere 10-årsjubileet sitt. Nå spilles det igjen i Avaldsnes kirke.

JULEKONSERT MED SANGRIA

Karmøy, søndag: Blandakoret SangRia inviterer til årets julekonsert i Torvastad kirke. Koret stiller godt forberedt takket være dirigent Karina Lange. I tillegg til koret blir et knippe solister av egne rekker å høre.

SANGRIA:  Karina Lange er dirigent for Sangria som synger i Torvastad kirke søndag.

SANGRIA: Karina Lange er dirigent for Sangria som synger i Torvastad kirke søndag.

KORPSKONSERT

Haugesund, søndag: NMF Rogaland avslutter Musikkorpsenes år 2018 med Haugesunds beste korps og Rogaland Ungdomskorps. Det skjer i Maritim Hall. Ungdomskorpset har Korpset består av i overkant av 50 medlemmer.

KORKONSERT I VÅR FRELSERS KIRKE

Haugesund, søndag: Norges Korforbund Haugaland arrangerer førstkommende søndag, . sin tradisjonelle korkonsert i Vår Frelsers kirke. Korene som deltar er Akkordiakoret, Mandskoret av 1914, Kolneskoret, Cantus Vitale og Tysvær Blandakor. Dette er en gratiskonsert, med muligheter til å gi kollekt ved utgangen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Haugesund Kunstforening inviterer til juleutstilling i Billedgalleriet og presenterer kunstverk som vises for første gang. Dette er noen av kunstnere som er med: Roald Tellnes, Jan Terje Rafdal, Axel Rios, Stein-Magnus Opedal, Karoline Emmerhoff, Krister Palais, Anna Kristin Ferking, Ivar Rudi, Anne-Kjersti Hermanrud, Astri Ræstad, Herman Mbamba, Norunn Fresvig, Olav Nygaard, Eirin Bjørsland Hansen.

JULEMARKED I WICHMANNSMIO

Bømlo, fre-søn: Tradisjonen tro inviterer Bømlo kunstlag til julemarked i Wichmannsmia siste uke før advent. Kunsthåndverk som porselen, silkesjal, glass og smykke vil pryde den gamle smia innimellom rubbmotorer, grue og verktøy. Salgsutstillingen er åpen i helgen og står fram til søndag 2. desember.

BILLY ROY ØKLAND

Sveio, fre-søn: Billy Roy Økland åpner atelieret sitt i Auklandshamn fredag, og har utstilling fram til søndag. Han har med seg billedhogger Arne Mæland, som har med to-tre skulpturer. Økland stiller ut cirka 30 malerier.

GALLERIET I TYSVÆRTUNET

Tysvær, lørdag: Olav Nygaard åpner utstillingen «Mine landskap» som markerer at han ble 80 år tidligere i år.

NOVEMBER-UTSTILLING HEMMINGSTAD

Haugesund, fre: Tore Vidar Aga Olsen stiller ut akrylmalerier. Bildene blir hengende hele november.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Edith Odden og Kjell Grindeland har årets juleutstilling i Moster Amfi.

JULEMESSE GALLERI BORGHILD

Stord, fre-søn: Galleri Borghild på Bortveit har julemsse i helgen.

SCENE

MUGGE & BUGGE

Haugesund, lørdag: Komikerene Mugge og Bugge har julebordshow på Byscenen i Haugesund.

TEATER

«PUTTI PLUTTI POTT»

Haugesund, fre-søn: Familieforestillingen «Putti Plutti Pott og julenissens skjegg» har premiere i Festiviteten fredag og spilles hele helgen og i neste uke. Nissegutten Putti Plutti Pott forviller seg til menneskenes verden og hjem til onkel Per ved hjelp av Julenissens trylleskjegg. Haugesund barne- og ungdomsteater har spilt stykket til Per Asplin tidligere, sist i 2011. Over 70 barn spiller i musikalen.

KLATREMUS

Vindafjord, lør-søn: Sandeid Barne- og Ungdomsteater framfører Thorbjørn Egners «Klatremus og dei andre dyra i Hakkebakkeskogen» i Sandeid samfunnshus.

«NISSE PÅ VILLE VEGAR»

Stord, lør-søn: Stord teaterlag har laget en julete forestilling, «Nisse på ville vegar» som spiller i Stord kulturhus i helgen og lørdag 8. desember.

JULEHUSET

Bømlo, fre-søn: Den tradisjonsrike forestillingen «Julehuset» spilles i Bømlo Kulturhus fredag og lørdag og i Langevåg Bygdatun søndag.

HAUGESUND TEATER

Haugesund, fre-søn: Haugesund Teater viser «Julefuten». En frodig, fabulistisk og futete førjulsforestilling. Anbefalt fra fire år og oppover.

ARRAGEMENTER

E-KULTUR - LAN-TREFF

Karmøy, fredag: «E-kultur» lanseres på Karmøy kulturhus i Åkrehamn i samarbeid med ungdomsklubben «Down Under». Det blir LAN-treff med gaming, konkurranser, mat, overnatting og cosplay om noen vil kle seg ut. Aldersgrense 13 - 25 år. Barn under 18 må ha med skriftlig tillatelse fra foresatte. Ta med tillatelsen når dere kommer til arrangementet, heter det fra arrangøren.

JULEMARKED PÅ TORVASTAD

Karmøy, lørdag: Torvastad KFUK-KFUM arrangerer på Torvastad ungdomshus det årlige julamarkedet med salg av kunst og håndverk, bakervarer, dørkranser mm. Det blir kafè, åresalg, korene synger og korpset spiller.

JUL PÅ MUSEET

Stord, lørdag: Lørdag blir det «Jul på museet» i nært samarbeid med Husflidslaget. I og rundt Sunnhordland museum blir det en rekke aktiviteter. Teatergruppa for mellomsteget i Kulturskulen spiller teater for de minste, og stykket heter «Krangel i skogen». Fortellerstund i Ådlandstova med Johanne Øvstebø Tvedten, musikk ved Sagvåg musikklag og mye annet blir å oppleve.

HAUGESUND TURN-

FORENINGS JULESHOW

Haugesund, søndag: Haugesund Turnforening byr igjen på spenstige hopp og grasiøse bevegelser under årets juleshow. Turnforeningens barn og unge fra Tysvær, Sveio og Haugesund møtes for hele tre show i år.

Artikkeltags