Lanserer to nye festivaler: Fokus på utstillinger i sentrum

VIL SETTE PREG: Grethe Lunde Øvrebø lanserer to nye festivaler neste år.

VIL SETTE PREG: Grethe Lunde Øvrebø lanserer to nye festivaler neste år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Haugesund Billedgalleri lanserer kunstfestival neste år.

DEL

HAUGESUND: Haugesund Internasjonale tresnittfestival og Trykk-festivalen blir lansert i Haugesund i mai neste år. To kunstfestivaler som blant annet skal ha fokus på utstillinger og aktiviteter i sentrum av byen.

De to grafikkfestivalene har en ambisjon om å ha bred publikumsappell, og vil være et konkret bidrag til kommunens satsing på byens sentrum som det kommersielle og sosiale tyngdepunkt i distriktet.

Bak de to festivalene står Haugesund kommune representert ved Haugesund billedgalleri, kunstforeningen og Haugalandsmuseene.

Begge festivalene skjer i løpet av helgen 9.–12. mai og inneholder festaften, workshops, utstillinger, seminarer, prisutdelinger og ikke minst har Norske kunstforeninger lagt årsmøtet sitt til Haugesund denne helgen.

Det vil komme rundt 150 gjester til byen, og kunstarbeid skal prege Haugesund.

Med HIT- og avTRYKK-festivalen er målet å sette Haugesund på kartet nasjonalt og internasjonalt i kunst- og reiselivssammenheng.

– Kunstnerisk vil tresnitt-festivalen utforske mulighetene i høytrykket, og vi vil arbeide for å øke kunnskapen og interessen for høytrykket som kunstform, mens grafikkfestivalen av TRYKK vil ha ulike formidlingsgrep som sitt fokusområde, forteller Grethe Lunde Øvrebø i en pressemelding.

Artikkeltags