Lokal krimdebutant får tyske lesere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den norske krimdebutanten Agnes Lovise Matres roman "Skinnet bedrar" er solgt for utgivelse i Tyskland før Gyldendal slipper den løs her hjemme.

DEL
Foto: Haakon Nordvik / Handout

Foto: Haakon Nordvik / Handout

HAUGESUND: Det er forlaget Droemer Knaur Verlag som skal sikre boken, som har handling til Øystese i Hardanger, tysk språkdrakt. Avtalen ble signert gjennom Matres tyske agent, Gudrun Hebel, i Agentur Literatur i Berlin, fremgår det av pressemeldingen.

"Skinnet bedrar" lanseres 26. mai hos Gyldendal, mens planlagt utgivelse i Tyskland blir neste år.

– Kanskje er det kombinasjonen av fantastisk Hardanger-natur og skumle historier som har fenget leserne hos det tyske forlaget, spekulerer forfatteren – og legger til:

– Tyske lesere er sprø etter nordisk krim. Nordic Noir-bølgen er brennhet i Tyskland om dagen, og min historie har vel akkurat truffet den nerven.

Her hjemme har også Matres ektemann, Geir Tangen (også han i Gyldendalstallen) markert seg som krimforfatter. Om det å være "forfatterektepar" har Agnes Matre skrevet på sin hjemmeside:

– For oss er det en drøm som nå begynner å bli virkelighet. Begge to sammen for å møte lesere, få lov å snakke om litteratur, skriving og hvordan vi samarbeider for å gi rom for skriving midt i tidsklemma.

Artikkeltags