HAUGESUND: – Det skulle bare mangle at ikke lokale artister fikk muligheten under Rockfest, sier kulturentreprenør Randi Lofthus i Rockfest.

Til sammen 15 navn står på scenen i Grytå fredag og lørdag. Av disse er fem fra Haugesundsregionen. Rockfests intensjon i starten var å lage en festival der byens eget musikkmiljø gikk hånd i hånd med artister utenfra.

– Ja, en blanding av lokale, nasjonale og utenlandske på samme scene foran det samme publikummet. Det synes jeg vi har fått til, mener Lofthus.

– Hvilke lokale gleder du deg til å se?

– Det må bli Nami. Fordi jeg ikke har sett dem live, og fordi jeg har hørt mange lovord om dem, sier Randi Lofthus.

Følgende lokale opptrer under Rockefest:

Nami - Kopervik

Spiller: Grytå, fredag klokken 19.30

Meritter: Vinner Haugalandsmesterskapet i rock 2007

– Rockfest er en god mulighet for oss å få vise oss fram for folk. Vi spiller før Madcon, og det betyr vel at publikum vil bestå av en del VG-liste ungdom, sier gitarist Bjørn Ognøy (19).

Nami har vært i studio og har låter ute på Myspace.

– Vi har satset siden i fjor vår. Musikken vår er litt vanskelig å beskrive, men en miks av posty-rock, elektronika, psykedelia og prog, forklarer Ognøy.

– Hvilke band skal du se?

– Kaizers Orchestra og Hypertext.

Helge Tofts Orkester - Solvang, Haugesund

Spiller: Grytå, lørdag klokken 23. 00

Meritter: Startet musikkarrieren som roadie for Vamp. Senere vokalist i Månen Har Dotte Ner. Utgitt to album med Månen. Deltok i NRKs «Lyden av lørdag». Lokal hit med «Haugesund sove». Kontrakt med EMI, single «Ingen tårer» ute nå, soloalbumet «5500» kommer i august/september.

– Det blir faktisk litt spesielt for meg å spille på Rockfest. Jeg jobbet lenge med festivalen, og det skal bli gøy å se at den lever fint uten meg. Jeg ser fram til å spille de nye låtene mine for mange mennesker, sier Helge Toft. Han lover å spe på med gamle slagere blant det ferske materialet.

– Jeg tror Rockfest betyr mye for lokale artister. Særlig de unge. De har et mål om å spille under Rockfest. For min egen del skal jeg mose DeLillos '85 og CC Cowboys. Det skal ikke bli noe problem, sier Toft.

– Hvilke band skal du se?

– Hypertext.

Ernst Eielsen - Vormedal

Spiller: Grytå, lørdag klokken 17.30

Meritter: CD-single «Ordinary» (2005) og CD-EP «Like A Gun» (2008)

Vokalist og låtskriver Ernst Eielsen har utgitt to egenfinansierte CD-plater, og debuterer med band under Rockfest.

– Jeg kjenner at det skal bli gøy. Jeg holder på å øve med et band akkurat nå, sier Eielsen. Troppen han har samlet rundt seg til Rockfest er Jostein Marø, Øystein Eide, Kristoffer Tangen og Harald Levang.

– Jeg har spilt litt alene med gitaren rundt omkring, men Rockfest blir min debut med band. Jeg gleder meg. Kult å få muligheten til å formidle musikken live til publikum, sier Eielsen.

– Hvilke band skal du se?

– CC Cowboys.

Hypertext – Haugesund

Spiller: Grytå, fredag klokken 22.30

Meritter: «Corante Elektro» mini-CD (2007)

– Rockfest blir kult. En fin sjanse for oss å få oppleve en skikkelig festival fra scenen. Vi har spilt en del i Haugesund, vi setter pris på at folk i Haugesund setter pris på oss, sier gitarist og vokalist Erik Bringsvor (22). Haugesundsbandet med løs base i Bergen har i juli klar en ny utgivelse, i form av en sjutommer på vinyl. Hypertext spiller fredag før Kaizers.

– Forhåpentligvis blir det masse folk. Jeg har alltid hatt følelsen av at Rockfest er alle sin festival. Inkluderende på alle måter. Rett etter RF drar vi til Oslo og en jobb på Garage. Så tar vi pause fram til august, forteller Bringsvor.

– Hvilke band skal du se?

– Nami og Kaizers Orchestra.

Kine Nesheim – Haugesund

Spiller: Grytå, lørdag klokken 18.00

Meritter: Vinner av NRKs Talentlokalen i 2003. Utgitt singlelåtene «My Love» (2008) og «Let's Make Some Noise» (2008)

– Jeg håper på fint vær, og jeg gleder meg til å spille helt nytt materiale for publikum, sier Kine Nesheim (20). Haugesundsjenta jobber på spreng sammen med produsent Geir Luedy i Bergen, og kommer hjem med fullt band i Grytå.

– Det er lenge siden jeg har spilt med fullt band i Haugesund. Det blir stas. Jeg har nettopp vært på en ny låtskrivertur i England, og i løpet av måneden slipper vi en ny låt, «Can't Hold Back», forteller Kine Nesheim.

– Hvilke artister skal du se?

– Hypertext, Ingrid Olava og Helge Toft.