Med bred pensel

<b>I ATELIERET:</b>Knut André Vikshåland i arbeid i sitt atelier i Torggaten i Oslo.

<b>I ATELIERET:</b>Knut André Vikshåland i arbeid i sitt atelier i Torggaten i Oslo.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Han har jobbet 12-14 timers netter en stund, maleren Knut André Vikshåland. Lørdag var det vernissasje i Nye Kunsthuset.

DEL

OSLO: Den omskolerte sveiseren fra Karmøy er i ferd med å få seg et navn i kunstmarkedet, og er nå ifølge gallerist Nanna Segelecke i Nye Kunsthuset innkjøpt av flere sentrale samlere.

– For oss som har vært galleristen hans i halvannet år, virker det som om mye nå har løsnet. De fjorten maleriene han presenterer hos oss fra 3. juli, er alle malt i løpet av de siste par månedene. Han maler datteren, han maler sin karatekompis Olof med englevinger, og han maler skjønne nakne kvinner på sofistikerte måter, sier Segelecke.

Skiller seg ut

Segelecke mener at Knut André Vikshåland skiller seg fra for eksempel Odd Nerdrum og Vebjørn Sand på flere måter:

– Først og fremst ved at han tar utgangspunkt i en annen fargepalett, og ved at han har en sikker modernitet i sine motiver, mener galleristen.

Store format har vært en del av Vikshålands varemerke, og denne gangen er hans største malerier 2,2 ganger 2,2 meter, inkludert rammer. En del av verkene ligger i et mellomformat på 1,55 ganger 2,15 meter.

– Folk kommer inn her i galleriet og sier "Wow- hvem er det der?", forteller Nanna Segelecke.

Figurativ kunst

– Vi driver et av de mest kjente galleriene for figurativ kunst i Norge. Jeg pleier ikke å bruke store ord, men jeg har tro på at denne maleren vil bli til noe, sier Segelecke.

Hun har blant andre billedhuggeren Per Ung i sin "kunstnerstall".

Knut André Vikshåland er utdannet ved Bergeland videregående skole og ved Kunstskolen i Rogaland.

Han har deltatt ved Vestlandsutstillingen i 1994 og 1995, samt stilt ut i en rekke gallerier, men som oftest som en av flere i kollektivutstillinger. Siden 2005 har han vært knyttet til Kunsthuset og Nye Kunsthuset.

Artikkeltags