Gå til sidens hovedinnhold

Ananas opp-ned-kake

Artikkelen er over 7 år gammel

UKENS OPPSKRIFT: Dette er en ekte retrokake. Ananas opp-nedkake eller pineapple upside down cake er en stilig kake som er enkel å lage. Kaken er en gammel amerikansk klassiker som ble kjent i Norge som siste nytt innen kaker på 1950-tallet.

FÅ FLERE TIPS AV WIDVEY I SERIEN "HIMLAGA" PÅ HTV

Her kommer oppskrift og framgangsmåte.

Temperatur: 175 C
Steketid: ca. 35 minutter

Du trenger:
80 g lys brunt sukker
80 g smør
6 ringer ananas
cocktailbær
150 g smør
150 g brunt sukker
3 egg
150 g mel
1 bakepulver
3 ss ananasjuice


Begynn med å kreme sammen lys brunt sukker og smør. Kna dette utover en 25 cm stor springform dekket med bakepapir i bunnen. Legg på ananas- ringer og cocktailbær. Pisk så sammen smør og sukker til røren. Pisk dette mykt og godt.

Ha i ett og ett egg mens du pisker. Bland så inn mel, bakepulver og ananasjuice. Miks til du har en glatt røre.

Bre røren forsiktig over formen. Stek kaken til den er gylden. La kaken kjøle seg ned litt i formen før du hvelver den.

Denne kaken holder seg saftig i flere dager om du pakker den inn i folie. Kaken kan også fryses.

LES OGSÅ: Ingrid Marie Widvey fra Himalaga har samlet sine beste kakeoppskrifter i egen bok