Blest på fjellet, stafett for livet

BLEST: Blest er klar for Alvanuten. Gratis utekonsert ca. 30 minutters gåtur fra parkeringen ved Tysværtunet.

BLEST: Blest er klar for Alvanuten. Gratis utekonsert ca. 30 minutters gåtur fra parkeringen ved Tysværtunet.

Blest spiller på Alvanuten i Tysvær lørdag, og været blir brukbart. Stafett for livet fra lørdag til søndag på Torvastad.

DEL

FILMPREMIERER

«ANGELS HAS FALLEN»: «Angel Has Fallen» er den tredje filmen i serien om Secret Service-agenten Mike Banning. Når ting endelig har roet seg etter hendelsene i London, blir Banning beskyldt for mordforsøk på den amerikanske presidenten. Falske beviser fra en ukjent, men omfattende konspirasjon tvinger Banning på flukt fra både hans eget byrå og FBI.

«HJELPERYTTEREN»: Tidligere proffsyklist Kimberly «Kim» Karlsen (39) har nettopp holdt pressekonferanse der hun innrømmer bruk av prestasjonsfremmende medikamenter gjennom store deler av karrieren. Det som Kim håper skal være et punktum for flere år med løgner og bedrag, viser seg å bare være starten på en lang utfortur. Nå rakner alt. Jannicke Systad Jacobsen er regissør med blant annet Silje Salomonsen, Espen Klouman Høiner, Kjersti Tveterås og Agnes Kittelsen på rollelisten. Sjanger: drama/ sort komedie.

KONSERTER

AUDREY HORNE

Stord, fredag: Hardrockbandet Audrey Horne har base i Bergen og har spilt mye i Europa. Fredag står Arena i Leirvik for tur. Det betyr at stordabuen og gitarist Arve Isdal spiller på hjemmebane.

FLYTTEN Haugesund, lørdag: Deathcrush og Wrath spiller på Flytten. Sommeren er bak oss, og dette er høstens første konsert med et tett konsertprogram på rockepuben på Indre kai.

BLEST PÅ ALVANUTEN

Tysvær, lørdag: Sommer i Tysvær blir avsluttet med toppkonsert på Alvanuten. Etter noen års pause slår kulturetaten i Tysvær igjen til med gratiskonsert på Alvanuten i Aksdal. Denne gang står Blest for musikken, med tidligere musikere fra Vamp. Det tar ca. 30 minutter å gå opp til Alvanuten frå parkeringen i Aksdal. Parkering ved Tysværtunet kulturhus og Tysvær rådhus. Arrangøren anbefaler gode sko og varme klær, og ta gjerne med en lommelykt til turen ned igjen.

GOSPEL I ETNE KYRKJE

Etne, søndag: Kine Ludvigsen Fossheim, kjent fra Oslo Gospel Choir og Ingvald Skog holder gospelkonsert i Etne kyrkje søndag

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Utstilling med bilder av Christian Messel i Billedgalleriet. Utstillingen er årets filmfestivalutstilling. Den står til 29. september.


GALLERI GIGA

Stord, lørdag: «Natura» er en kollektiv sommerutstilling med fotografier av Øyvind Hjelmen, malerier og skulpturer av Lena Walton Herfindal og keramiske vegg- og bordskulpturer av Cajsa Carlenius. Utstillingen står til 31. august,

BARONIET ROSENDAL

Kvinnherad, fre-søn: Fram til 1. september stiller Svein Johnsen ut 22 malerier i Baroniet Rosendal. «Tilegnet» heter utstillingen. Du kan også få med deg den digitale utstillingen «Kunsten i Sovjetunionen i Dmitri Shostakovich si tid».

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Kunstsmed Jørgen Sarto Jørgensen åpner utstilling i Moster Amfi. Han har kalt utstillingen «Smi mens tanken er varm». Utstillingen står til 1. september.

FORMBAR

Haugesund, fre-lør: Den anerkjente danske kunstneren Maria Bang Espersen har soloutstilling hos Formbar Glassverksted. Bang Espersen verk ble nettopp kjøpt inn til samlingen til Victoria & Albert museum i London og kunstneren har vunnet en rekke priser for sin utvikling av teknikkene hun tar i bruk i glasskunsten sin. Åpent galleri fredag og lørdag i Kirkegata 95 i Haugesund sentrum. Utstillingen står til og med 31. august.

SCENE

«OPPDRAG MOTTRO»

Bømlo, fredag: Endeleg kan publikum på Bømlo få oppleve Linda Eide i en varm soloforstilling der hun forsøker å få has på disse mystiske gamle dagene. Hun spør og graver, tror det lett lar seg gjøre. Hun som svarer kunne ikke brydd seg mindre. «Oppdrag Mottro» ble spilt på Hordaland Teater i Bergen høsten 2018 til stor suksess med fulle hus og gode kritikker i presse. «Oppdrag Mottro» vises i Bømlo kulturhus.

FESTIVALER

KYSTSOGEDAGANE I LANGEVÅG

Bømlo, fre-søn: Heine Totland og Gisle Børge Styve inviterer til show fredag under Kystsogedagane i Langevåg. Dans med Det Norske Festorkester. Lørdag er det diverse aktiviteter som rokonkurranse, barneparade, foredrag om kirker og bedehus, gratiskonsert med Berge og Olav Ohm. Show med Ausekarane i Langevåg Bygdatun og dans med Onsdagsbandet. Søndag er det sangtime i den gamle kirken med Bømlo Trekkspillklubb og vandring på den gamle kirkestien.

HEINE TOTLAND: Lager show sammen med Gisle Børge Styve fredag i Langevåg.

HEINE TOTLAND: Lager show sammen med Gisle Børge Styve fredag i Langevåg.

ODDAART

Odda, fre-lør: Kunstfestival inspirert av fotograf Knud Knudsen. Du kan prøve deg som gatekunstner, det blir lunsjkonserter, utstillinger og diverse foredrag i blant annet Lindehuset og Litteraturhuset.

ARRANGEMENTER

BAKLUKESALG

Haugesund, lørdag: Leker som barn har vokst fra. Arvegods, antikviteter, ting og tang vi er blitt lei av eller er blitt til overs – eller rett og slett er feilkjøp. Lørdag inntar 24 haugalendinger og sunnhordlendinger Rådhusplassen i Haugesund og rigger for sjuende året på rad til det populære Baklukesalget. I tillegg stiller representanter fra Rossabø skolekorps opp både med drikke og noe å bite i. Pluss sukkerspinn.

BAKLUKESALG: Rådhusplassen er stedet for baklukesalget, i år for sjuende gang.

BAKLUKESALG: Rådhusplassen er stedet for baklukesalget, i år for sjuende gang.

LANSERING AV TOTLAND-

BOK

Kvinnherad, søndag: Forfatter Anders Totland feirer den lovende starten på bokhøsten søndag på Galleri G. Guddal. Førsteopplaget av hans første voksenroman, «Vintertonar» er sendt ut av lageret. Dermed må et nytt opplag trykkes. I tillegg til opplesing og signering av både nye og gamle bøker, deltar Ingebjørg Eik med sin sangstemme. Åpen kafé. Totland er fra Bømlo og er bosatt på Valen i Kvinnherad.

STAFETT FOR LIVET

Karmøy, lør-søn: For andre gang arrangeres Stafett for livet på Torvastad. Ca. 66 lag er påmeldt. Lagene springer fra lørdag kl. 12 til søndag kl. 12, altså i 24 timer. Det skal alltid være ett medlem fra laget på banen for å symbolisere at kreften ikke tar pause. Underholdning ved Christina Bjordal, Kvednabekkjers, Slogmåknae, Elisabeth Kvinnesland og andre.

KOM DEG UT-DAGEN

Søndag: I mange kommuner arrangers Kom deg ut- dagen. Tanken bak dagen er at folk skal komme seg ut i friluft.


Artikkeltags