Spiller for opprykk

ØVE, ØVE, ØVE: Stangaland Brass har leid inn Rasmus Kærsgaard som dirigent i anledning NM Brass. Sist helg var det øvelsesweekend. Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup

ØVE, ØVE, ØVE: Stangaland Brass har leid inn Rasmus Kærsgaard som dirigent i anledning NM Brass. Sist helg var det øvelsesweekend. Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stangaland Brass stiller med spesialkomponert stykke under NM fredag. De håper det skal gi dem opprykk til 2. divisjon.

DEL

KARMØY: Fredag 6. februar håper Stangaland Brass å ta steget opp i 2. divisjon under NM brass i Grieghallen i Bergen. Sist helg øvde de 33 musikantene sent og tidlig i musikkrommet på Eide skole der de har sin base.

– Vi bestemte oss for å spesialbestille et stykke for å prøve noe nytt, sier Morten Vaksdal, leder for brasskorpset.

Stykket de skal framføre i fredag kveld heter «Pantheon» og er skrevet av dansken Jacob Vilhelm Larsen.

Larsen, som er bosatt i Stavanger, har dirigert flere korps i NM tidligere, og har vært dirigent for blant annet Stavanger Brass og Sola Brass.

I anledning konkurransen har Stangaland Brass leid inn Rasmus Kærsgaard som dirigent – også han dansk.

– Både Larsen og Kærsgaard kjenner hverandre. Kærsgaard jobber til daglig som dirigent i København, forteller Vaksdal.

Lei 5.-plasser

I alt er 80 brassband påmeldt til NM 6. og 7. februar. Blant lokale korps i tillegg til Stangaland Brass er Tysvær Brass (4. divisjon), Musikkorpset Heimdal (5. divisjon) og Sagvåg Musikklag (2. divisjon).

– Vi har fått tre 5.-plasser på rad i NM. Vi er et korps som ønsker å satse, og vi håper vi nå skal klare å rykke opp, sier Vaksdal.

I alt 15 korps spiller i 3. divisjon, og de skal kun spille fredag. Stangaland Brass skal på scenen nest sist. Det tror Vaksdal er en stor fordel.

– Tidligere har vi spilt tidlig i konkurransen. Dommerne husker best det som blir spilt sist. Siden vi også spiller et spesialkomponert stykke som ingen har hørt før, håper vi det gjør inntrykk.

Stangaland Brass deltar fast i to konkurranser hvert år – NM og Siddis Brass.  I november i fjor tok de 3.-plassen i 2. divisjon under Siddis Brass.

God rekruttering

De 33 musikantene i korpset er i alderen 15 år til 40+.

– Vi har hele ti musikanter som er under 18 år, så rekrutteringen akkurat nå er veldig god, sier Vaksdal.

Stangalandskorpsene består av brasskorpset, skolekorps og drill.

I fjor vant Eikanger-Bjørsvik Musikklag, med dirigent David King, Elitedivisjonen. De vant for fjerde året på rad. 1. divisjon ble vunnet av Kleppe Musikklag med dirigent Rune Hannisdal.

Sandefjord Brass Symposium med dirigent Jon Terje Svendsen vant 2. divisjon i fjor. Da kom Sagvåg Musikklag med dirigent Yngve Nikolaysen på 3. plass.

Brøttum Brass med dirigent John Philip Hannevik tok seieren i 3. divisjon i fjor.

4. divisjon ble vunnet av Langhus Brass, dirigent Tarjei Gilbrant og 5. divisjon ble i fjor toppet av Bjørvika Brass Band, dirigent Robert Solberg Nilsen. Tysvær Brass, dirigent Martin Kinn, tok 3.-plassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken