Gå til sidens hovedinnhold

Skjærtorsdag: Musikal-solo fra Sele

Artikkelen er over 4 år gammel

Skjærtorsdag byr Sigurd Sele på sanger fra kjente musikaler på Arena.

STORD: – Selvfølgelig er jeg blitt veldig glad i musikaler. Det begynte med «Jesus Christ Superstar» som ble satt opp på Bømlo i 1999, og ble starten på Bømlo Musikal Laug, forteller Sigurd Sele.

Store deler av årsomsetningen til frilanser Sele kommer fra musikaler. De siste årene har han gitt flere visekonserter, men mange savner å høre musikalstemmen hans.

– Hvorfor liker du musikaler?

– Jeg har holdt på med teater siden jeg var fire-fem år gammel. Teater har alltid ligget mitt hjerte nær. Jeg oppdaget musikalsjangeren som er den beste fra to verdener. Musikaler er en sjanger som jeg fikser godt, men er også en god måte å fortelle historier på.

«Les Misérables»-sanger

Sigurd Sele mener at en tekst får større dimensjon når musikken er godt skrevet.

Bømlingen som har slått seg ned på Stord kommer til å presentere en lengre avdeling fra «Les Misérables», den store musikalen om Jean Valjean som må i fengsel for å ha stjålet et brød.

– Den musikalen har jeg et nært og kjært forhold til. Jeg har sunget rollen som Jean Valjean i to produksjoner og studentleder Enjolras i tre oppsetninger. Jeg skal synge politimann Javier sin låt og sangen til Marius etter at alle kameratene ligger er døde på barrikadene i Paris.

Fra Kaizers-musikalen

– Blir det låter fra «Jesus Christ Superstar»?

– Det blir det. Jeg synger fra Kaizers Orchestra-musikalen «Sonny» og «Chess», sier Sele.

Han har en forkjærlighet for låtene til Cole Porter, som i mange år ble regnet som USAs største musikalkomponist. Noen av låtene hans som «I Got A Kick On You» sto på repertoaret til Frank Sinatra.

– Noe mer du og pianist Harald Dahlstrøm skal framføre?

– Jeg liker godt «Seasons of Love» fra «Rent, en musikal om HIV som er vanskelig å sette opp fordi problematikken ikke er så stort i Norge som i USA.

I september-oktober drar Sigurd Sele østover. Han skal synge den mannlige hoved- rollen i «Evita» i Lørenskog Hus. Han spiller mot Solveig Andsnes som Evita.

Kommentarer til denne saken