Sanger for bakhodet

Artikkelen er over 7 år gammel

LidoLido Pretty Girls & Grey Sweaters Universal

DEL

ANMELDELSE: Før første gjennomgang av LidoLidos nye plate, var jeg usikker på om hvorvidt han skulle klare å innfri forventningene. Han største hit, «Different» har gått og surret i bakhodet mange dager det siste halvåret, en låt jeg tydeligvis aldri blir kvitt. Nå har denne sangen fått utfordrere i kategorien «fengende låter man ikke slipper unna».

Del på Facebook

Og disse nykommerne finner man på LidoLidos nye album «Pretty Girls & Grey Sweaters». Det er ikke mye grått over denne utgivelsen.

Her syder det av musikalsk inspirasjon og humoristiske innfall.

Varierte arrangementer gjør at albumet tåler å høres på mange ganger.

Spennende lyder – plutselig kommer det inn et hammondorgel, eller stjerneskiplyder fra 80-tallet på retrosynth. Alt virker like nøye gjennomtenkt. Her kommer også min største innvending mot deler av albumet – til tider kan det virke masete og overarrangert. Som i «Numbers» og «Hey girl», hvor det blir i overkant slitsomt.

Men stort sett er det bare å bli imponert. En svært så melodiøs og komfortabel start på albumet med «Melody» og «Comfortable». Før det tar av med to catchy låter på rad – tidligere nevnte «Different» og «Turn up the Life» med Timbuktu og Madcon-Yosef.

Peder Losnegård må si seg storfornøyd med gjesteartistene på albumet sitt, alle er med på å løfte det endelige produktet. Haugesunds egen Elise Luhr viser seg frem med følsom røst på «Hold my hand», mens mestertrompetisten Ole Edvard Antonsen blir trukket frem i rampelyset på «Nightplane». Sistnevnte låt gav meg gåsehud allerede ved første gjennomgang av albumet, vakker og drømmende.

På slutten eksploderer nærmest CD-spilleren, med den ene fengende låten etter den andre. Morsomme «Chop it up», tiltrekkende «I’m not a rapper», fengende «Fake ID» med Little Steven i introen. Før rosinen i pølsa, LidoLido i duett med Bernhoft i en bonusversjon av «Different».

Med denne utgivelsen viser Peder Losnegård at han så avgjort utgjør en forskjell. Forskjellen på tiden før og etter at Musikk-Norge fikk smaken på LidoLidos musikalske magi.

Anmeldt av Fredrik Heggelund Jackson

Artikkeltags