TEATER: Nisse, Lars Martin White Haug, liker seg slett ikke alene ute i skogen. Etter et møte heksen Agnes Agate (Othea Vikse), som lærer ham å trylle seg liten, blir han til alt overmål nesten spist av Reven (Vibeke Vikingstad) også.

SE BILDEGALLERI: Nisser på Tønneloftet

– Vi jobber med en kjempegjeng, sier instruktørene Line Remøy Gudmundsen og Merete Udstuen Hovden som selv er tidligere Haugesund barne- og ungdomsteater-medlemmer. Å ha 52 unge i alderen 18 til åtte år på og rundt scenen på Tønneloftet på Staalehuset, synes de er gøyalt.

– Etter å ha jobbet med dette stykket i seks måneder, ler jeg fortsatt av det, sier Merete Udstuen Hovden.

Seks forestillinger er det blitt, med godt publikums- besøk. Nestleder i Haugesund barne- og ungdomsteater Doug Murhpy er godt fornøyd med årets opplegg:

– Vi hadde masse folk på «Klatremus» i Festiviteten tidligere i år, men likevel kommer foreldre og barn også hit for å få med seg et litt mer « julete» stykke. Vi spilte også «Astrid Lindgrens jul» på Julemarkedet, så dette året har vært aktivt.

Sanger

De to unge instruktørene er glade for alle de fine sangene skuespillets forfatter Lena Staimler har tatt med. Hun har tilknytning til Haugesund og spurte selv teateret om «Nisse på ville veier» kunne være noe for det unge teateret.

– Den største utfordringen her er nettopp dette stemningsfulle lokalet som også gir mye gratis atmosfære. Alle må komme inn og gå ut fra samme side, og det gjør sceneskiftene krevende, sier Gudmundsen og Hovden.

Lange dager

Alle som er med, er på plass lenge før forestillingen begynner. Ikke minst må det et omfattende sminkearbeid til når mange skal bli dyr, flere troll og en til og med skal være grantre.

– Vi er heldige og har svært dyktige folk på kulisser, sminke, kostymer og lyd og lys. Mange hender må til når vi har flere forestillinger nesten samtidig, sier Doug Murphy.

Haugesund barne- og ungdomsteater er helt avhengig av at dugnadsånden lever hos foreldre og tidligere medlemmer.

– De er så flinke de unge skuespillerne. Og jo, det er mye arbeid, men når forestillingen glir er det flott å få sette opp slikt hyggelig førjulsteater med sting, sier Line Remøy Gudmundsen og Merete Udstuen Hovden.

Instruktørene og gruppelederne følger sine unge tett gjennom hele forestillingen.