HAUGESUND: Dette showet er noe av det jeg er mest stolt over å ha laget. Her nyter jeg også godt av å ha hatt en lang karriere i denne bransjen; jeg kan be flere av landets beste artister om å jobbe med meg – og så sier de faktisk ja, forteller Hanne Krogh.

Med seg på den kommende turneen har hun to av sine «faste» tenorer, Thomas Ruud og Kristian Krokslett, samt Helene Bøksle og Marianne Antonsen. I tillegg er haugesunderen Rikke Westerlund Lie med som danser.

Svært kort fortalt er «World of Music» en hyllest til musikken, der en rekke kjente sanger presenteres av noen av landets største stemmer. Et viktig moment er å presentere bakgrunnshistoriene til sangene.

– Ta for eksempel «Time to Say Goodbye», en sang jeg har tenkt på som temmelig intetsigende helt til jeg fikk høre om bakgrunnen. Den ble laget til avskjedskampen til den tyske bokseren Henry Maske, som var ubeseiret helt til hans aller siste kamp som han altså tapte, forklarer Krogh.

Tenor Thomas Ruud begynner etter hvert å få lang erfaring i å jobbe sammen med Krogh. Han forteller at publikum denne gang vil få oppleve noe helt nytt.

– Vi har med oss en rekke musikalske sjangre i dette showet, alt fra pop til jazz til klassisk. For oss på scenen er det utrolig morsomt å gjøre så mye forskjellig, her varierer vi fra Michael Jackson til Coldplay, før vi fortsetter med opera.

– Hvorfor er dette showet blitt så populært?

– Vi satte oss ned og plukket ut den musikken vi selv ønsket å framføre, et utvalg av det beste musikkhistorien har å by på. Jeg tror det viser igjen på scenen at vi som står der har det morsomt sammen, forteller operasangeren Ruud som nå har jobbet med Krogh i åtte år.

Han har problemer med å holde superlativene tilbake.

– Hun er veldig til stede for publikum, hun ser folk i salen og henvender seg direkte til dem. Samtidig er hun veldig uselvisk og stiller alltid opp for oss andre. Hun kan være så sliten at hun holder på å falle sammen, men når hun først står på scenen lyser hun opp. Hun er rett og slett den fødte artist.