Har solgt mer enn 4.000 billetter

Hovedpersonene: Wendy (Helene Skogland) og Peter Pan (Tobias Aksdal) må lede an i barnas kamp mot sjørøverne.
Foto: Truls Horvei

Hovedpersonene: Wendy (Helene Skogland) og Peter Pan (Tobias Aksdal) må lede an i barnas kamp mot sjørøverne. Foto: Truls Horvei

Over 4.000 solgte billetter tre uker før premieren, betyr at mange gleder seg til å se «Peter Pan».

DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

HAUGESUND: Teatersjef Erik Schøyen tror folk har fått med seg at familieforestillingen om det spesielle forholdet mellom Peter Pan og Wendy blir en spennende sak.

– Med flygende skuespillere, mange lokale barn på scenen og rimelig skumle møter mellom sjørøvere og barn som har en krig å utkjempe.

I morgen flytter skuespillerne inn på scenen i Festiviteten. Der har scenografen og hennes hjelpere teknikerne hatt ikke så rent lite å henge fingrene i en stund.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang på scenen. Vi skal også vise utdrag fra Peter Pan under ordførerens nyttårsmottakelse på lørdag, og ha «Åpen scene» lørdag 14. januar da alle som vil kan komme og se, sier Schøyen.

Teatersjefen er svært glad over at så mange allerede har kjøpt billett. Teatret har lagt opp til hele atten forestillinger.

– Tror nok det lå en del teaterbilletter under juletrærne i år. Vi ser jo på det som en liten tillitserklæring, at familier legger opp til å gå i teater sammen nå tidlig i 2017. Vinteren er en grei tid for slike innendørs- tilbud. En liten pause etter alt som skjedde rundt jul, og så er folk klare for nye opplevelser, sier teatersjefen som også instruerer forestillingen.

I perioden 26. januar til 12. februar kommer det nok til å være mye magisk «svevestøv» på scenen og i korridorene i Festiviteten.

Skumle scener også

– De barna som har de største rollene har allerede fri fra skolen, mens de øvrige blir skuespillere på heltid fra den 19. januar av. Det har vært ganske tøft for de minste å gå på skolen først og siden ha prøver på kveldstid, men vi gjør alt vi kan for at det skal bli lettest mulig for dem. Og så langt er alle barna fortsatt glade for å være med, forsikrer Schøyen.

Teatret har anbefalt at de som skal se forestillingen bør være eldre enn seks år.

– Peter Pan er vel mest en forestilling for de voksne, de store og de mellomstore barna, og ikke så egnet for de aller yngste. Noen kommer jo faktisk til å bli drept. Her er store slåsskamp-scener og mye dramatikk. Det kan også tenkes at Kaptein Krok får sitt. For noen barn kan nok det å se såpass dramatiske ting på teater virke sterkt, sterkere enn på film. Her må foreldrene også tenke litt selv, mener teatersjef Erik Schøyen.

Artikkeltags