Gå til sidens hovedinnhold

Krimpåsken på TV

Artikkelen er over 4 år gammel

Påsken er for mange ikke komplett uten god krim på TV. Både NRK og TV2 er i full gang med påskekrimseriene. Nedenfor tar vi med det som kommer på helgedagene.

PÅ TV: Hver kveld i påskeuken får du britiske kvalitetsserier på NRK1, mens Radioteatret serverer to nye Sherlock Holmes-mysterier på NRK P1.

De yngste seerne får bli med bak kulissene i NRK Super, der nifse ting skjer.

«Unge inspektør Morse»

I forkant av sesong 2, sender NRK1 og NRK TV sesong 1 av «Unge inspektør Morse» den 4., 5. og 6. april.

Sommeren 1967 er på hell, og Endeavour Morse (Shaun Evans) kaster seg inn i etterforskningen av fire lovbrudd. Med seg har han sin kollega Thursday.

I første episode blir en forsker funnet død i elven like ved Magdalena Bridge. Kort tid etter drukner ytterligere to personer. Endeavour og Thursday innser snart at de har med en seriemorder å gjøre.

I andre episodeblir en reaksjonær aktivist truet på livet. Samtidig kommer den opprørske popgruppen The Wildwood til Oxford. Morse befinner seg plutselig i kryssilden mellom ekstrem konservatisme og sterke liberale krefter.

I tredje episode oppdager Morse et foruroligende antall dødsfall på sykehuset Cowley General. Pasientene påstår at det råder forbannelse over seng nummer ti.

I fjerde episode dukker det opp nye spor i en fem år gammel forsvinningssak. Etterforskningen fører Morse og Thursday til landsbyen Bramford der det finnes et kjernekraftverk. Snart henger mørker trusler over Oxford by.

NRK1 og NRK TV: Fire enkeltstående episode som sendes skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag.

«Broadchurch»

Både Ellie Miller (Olivia Coleman) og Alec Hardy (David Tennant) har måttet tåle større smerte enn de fleste. Drapet på Danny Latimer og nye avsløringer i Sandbrook-saken snudde livet på hodet for de to etterforskerne i de to foregående sesongene.

Tre år etter blir et nytt, alvorlig lovbrudd begått: Trish (Julie Hesmondhalgh) blir voldtatt og er tydelig preget av hendelsen. Alec og Ellie får tidlig en mistenkt - det har noe å gjøre med et kondom av et spesielt merke. Men voldtekten skjedde på en fest, og det er flere menn som kan ha begått udåden. Hvorfor gjemmer Trishs' eksmann klærne sine i et skap og vasker dem etter at han er forhørt? Kan drosjesjåføren, som kjørte gjester til og fra festen, ha rukket å voldta Trish? Og forresten, hvorfor nekter Trish å oppgi navnet på sin siste sexpartner?

NRK1 og NRK TV: Til sammen åtte episoder. Episode 1 og 2 sendes 2. påskedag. De øvrige episodene kommer i løpet av april/mai.

Kvalitetskrim fra Agatha Christie

En overbevisende historie om svik og begjær, penger og moral og det farligste av alt, kjærligheten. Vi skal til London i 1923.

Den hardtarbeidende servitøren Leonard Vole blir stilt for retten for drapet på Emily French, en rik sosietetsdame som han har hatt et forhold med. Emily har nettopp endret sitt testamente til at Leonard skal arve hele hennes formue.

Den fattige advokaten, John Mayhew håper at Leonards kone, den gåtefulle korjenten Romaine Vole, vil kunne redde hans klient med som alibi, men konen er langt fra det pålitelige vitne som hun bør være.

Jo mer advokat Mayhew får kjennskap til Leonard jo mer ønsker han å hjelpe ham ut av denne saken. Men flere og flere bevis setter Leonard i dårlig lys inntil noen mystiske brev dukker opp som kommer til å snu opp ned på alt.

«Agatha Christie: Vitnet» vises på TV 2: Episode 1 – vises fredag 14. april episode 2 – vises lørdag 15. april.

Informasjonen er hentet fra kanalenes nettsider.

Kommentarer til denne saken