Gå til sidens hovedinnhold

Film, show, kjendiser

Artikkelen er over 8 år gammel

Fra torsdag av er det full rulle i festivalbyen Haugesund, med kjendiser på den røde løperen.

Årets filmfestival begynner 15. august og holder på til 22.

– Vi har forandret strukturen i år. Normalt starter vi med New Nordic Film og internasjonal seksjon, før vi drar i gang den norske delen. Nå skjer alt samtidig, og vi starter torsdag med blanke ark og verdenspremiere på dykkerthrilleren «Pionér», forteller festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

Amanda-showet går fredag i Maritim Hall, og filmballet avsluttes med «Optimistene», en ny norsk dokumentar om et herlig volleyballag med eldre damer. En ny «Heftig og begeistret», tror Løvvik.

Nordiske Zetterlund

Han ser fram til åpningsfilmen på Fokus Norden, «Monica Z», regissør Per Flys film om den svenske jazzsangerinnen Monica Zetterlund.

– En pangstart. Nå må jazzfolket våkne. Hun har veldig sexy stemme, smiler Løvvik.

– Hvilke kjendiser kommer til Haugesund?

– Regissøren av «Pionér», Erik Skjoldbjærg har med seg hovedrolleinnehaver Aksel Hennie, Ane Dahl Torp, André Eriksen og Jørgen Langhelle. Samt den amerikanske skuespilleren Stephen Lang fra «Avatar» og meksikanske Stephanie Sigman.

To norske

Løvvik trekker fram den norske Oscar-vinneren Torill Kolve som har med seg «Hokus Pokus Albert Åberg». Ikke minst er Pål Øie og vår lokale regissør Karl Johan Paulsen tilbake med dokumentaren «Lysets vanvidd – en film om kunstmaler Hertervig».

Programsjef Håkon Skogrand har satt sammen et hovedprogram på 23 filmer. Gaper du over stort og smått, kan du se 100 filmer, få med deg konserter og drive in-kino. Skolebarn i flere kommuner får også filmtilbud.

Kommentarer til denne saken