Rocka vinterferien

<b>GENERALPRØVE: </b>Olav Areklett Vikingstad og Magnus L. Storesund i "Destroyers".I bakgrunnen Njål Clementsen som trår til på trommer.

<b>GENERALPRØVE: </b>Olav Areklett Vikingstad og Magnus L. Storesund i "Destroyers".I bakgrunnen Njål Clementsen som trår til på trommer.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Torvastad kulturhus har vært akkurat det motsatte av stille denne vinterferien.

DEL

KARMØY: Tretten ungdommer har plukket med seg gitarer, forsterkere og trommesett og forlatt gutte- og jenterommet. På Torvastad kulturhus har de stilt hver eneste morgen klokken 10. Hvorfor?

– For å bli bedre til å spille sammen, få skrevet noen nye låter, få litt hjelp. Jan Håkon Hansen bor på Ferkingstad og spiller i bandet "Black Prayers". Det gjør også Kent Ove Olsen, June Lise Falnes og Ivan Tveit.

– Njål Clementsen fra "Low Frequency in Stereo" og "Alexandria Quartet" har stilt her som lærer. Og så er jo Per Steinar Lie fra "Low Frequency in Stereo" kulturhusleder her. Vi har klart å lage to nye sanger, og har plukket opp en rekke tips. Målet er å stille i Karmøymesterskapet i pop & rock neste gang, forteller Jan Håkon Hansen og Kent Ove Olsen.

Tips

Olav Areklett Vikingstad hadde ikke noe fast band å spille med da han meldte seg på kurs. Nå spiller han gitar og tar seg av vokalen i "Destroyers". Der spiller også Magnus l. Storesund, Stian Ragnvaldsen, Jango Bontarek og Thomas Ødegaard.

– OK å få øve på å gjøre noe sammen. Litt vanskelig å holde rytmen. Ikke så lett å både synge og spille gitar samtidig, mener Olav Areklett Vikingstad. Men gøy å jobbe sammen har det vært.

– Fint å få tips om hva vi kan gjøre mer ut av og hvordan vi kan få musikken til å låte bedre, sier Per Aslak Eide Rossehaug fra "Booster in a Desert." Vokalisten/ gitaristen er på hjemmebane på Torvastad og har med seg Are Styve på trommer og Jarle Vierdal Johansen på bass.

– Å finne rette typen folk å spille sammen med er også viktig, mener guttene før de stiller til generalprøve/ konsert i lokalene til fritidsklubben FRI. Med mye lyd og entusiastisk publikum.

Lyttelæring

– Jeg har jo vært litt gitarlærer før, men egentlig er dette, kurs i samspill, noe av det mer givende du kan gjøre med så unge folk. De lærer utrolig mye på å begynne å høre etter hva de andre i bandet holder på med. Alle tretten som har vært med her kan en høre stor forskjell på etter denne uken, sier Njål Clementsen som også tro til på trommene da et av bandene manglet trommis.

– For mange er distansen fra eget gutterom og til felles øvingsrom stor, men jo tidligere folk begynner å spille sammen jo bedre, mener Clementsen.

– Det eneste sure har vært at vi måtte så tidlig opp. Måtte jo kjøre hit også, vi som er fra Sør-Karmøy. Alt annet har vært kjempebra, sier Jan Håkon Hansen og resten av gjengen.

Onsdag er det konsert på Fritidsklubben Fri. Da skal gitarsoloer og egenkomponerte låter som "Parental Religion Sufferment" og "I came I saw I drank I forgot" framføres av "Black Prayers", mens "Boosted i the Desert" tar "One Hundred Kisses From Me", "Roulette" og "Glad".

– Skriv at vi godt kan tenke oss "School of Rock" i høstferien også da...

trine.styve.varlo[AT]haugesunds-avis.no

Artikkeltags