Savner flere kreative

Billedkunstner: Stein Magnus Opedal synes Haugesund er schizofren, både overflatisk, men også med sunne idealister. 
ARKIVFOTO: ROAR E. JACOBSEN

Billedkunstner: Stein Magnus Opedal synes Haugesund er schizofren, både overflatisk, men også med sunne idealister. ARKIVFOTO: ROAR E. JACOBSEN

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Navn: Stein Magnus Opedal (53)

Oppvokst: Ved Rossabø kirke

Bor: Hasseløy

Yrke: BilledkunstnerTekst: TRULS HORVEI

– Hvordan trives du i Haugesund?

– Jeg trives egentlig greit. Det er mange hyggelig folk. Det er en fin by, flotte hus og fin beliggenhet. Lett å komme seg ut i naturen. Har bodd seks i Stavanger, men foretrekker Haugesund.

– Hva savner du i Haugesund?

– Jeg savner bredere skoletilbud innen humanistiske fag. I hele tatt arena hvor alt fra musikk til litteratur blir dyrket. Jeg savner større bredde. Hele byen hadde profittert hvis vi hadde fått sterkere kreative krefter.

– Hvis byen var en person, hvordan ville du skildre han?

– Vanskelig spørsmål, men jeg føler at det er en mangefasettert og schizofren person. På ene siden er han overflatisk, forfengelig og mangler fantasi. Men heldigvis er det mange sunne, idealistiske mennesker her. Byen er også preget av at mange har det miserabelt her.

– Hva gjør du når du kjeder deg?

– Det skjer aldri, fordi jeg som regel har noe å putle med. Om det er så arbeid, hundetur eller gitarspilling. Jeg føler at jeg alltid er på etterskudd.

– Hvor handler du?

– Jeg handler i fagforretninger der folk har kunnskap om hva de selger. Det gjelder alt fra slakteri til musikkforhandler. Jeg liker å vite hva jeg får.

– Favorittbutikk?

– Jeg liker godt Shabby Records, butikker som er annerledes. Strømlinjeformete butikker hater jeg.

– Hva slags uteplass foretrekker du?

– Om sommeren er det herlig å sitte på Pitters kafé på Hasseløy. Jeg går ikke så mye ut lenger og er heller ofte hos venner.

– Om du var ordfører for en dag, hva ville du gjort?

– Jeg blir matt, men ville prøvd å få mer sirkulasjon i alle toppverv i byen og fått inn yngre krefter. Det hadde jeg hatt stor sans for.

– Hvor mange SMS-meldinger sender du i løpet av en dag?

– Tre-fire per dag, det varierer. Et utrolig kjekt redskap.

– En god helg for deg?

– Det er å ha en god vennegjeng, med god mat og drikke og spille levende musikk. I hele tatt avslappet atmosfære, det er glimrende.

truls-horveihaugesunds-avis.no

Artikkeltags