Kompani Haugesund i Festiviteten:«Magenta»
Koreografier: Nuri Ribera Anfinsen, Ingeleiv Berstad, Solveig Andsnes, Katja H. Schia, Eva Grainger og Rikke Westerlund Lie.
Fullt i nedre del av salen


DANS: Ti måneder etter stiftelsen er Kompani Haugesund klar med sin første profesjonelle helaftens danseforestilling. Den høstet velfortjent stående applaus.Applaus for motet, åpenheten, draiven, staheten og troen på dans som uttrykksmiddel som må til. Og for kvaliteten.Her briljerer Danselinjens først uteksaminerte. Tar scenen i egen by medmorsomme, tankevekkende og lett provoserende koreografier som Ingeleiv Berstads «I’ll tell you about the things you want». Om vårt alles kroppsspråk, tydeliggjort av dansere med hver sin fysiske dialekt, forståelig for alle som leser bevegelser. En konferanse kanskje, et seminar? Eller bare vårt alles språk. Katja Henriksen Schias kropp «snakket» bredest av alle.

Nuri Ribera Anfinsen, selv klassisk utdannet danser, ga oss en mykere og mer forfinet koreografi i «Sensilis». Et fint gjensyn med Eirik Folkestad og Martin Grainger Hammer. Ikke minst de to sammen. Pardans med klassisk utdannete Grainger Hammer og Folkestad, med Hiphop og moderne dans i kroppen, fungerte.

EVA GRAINGER: - VIKTIG FEMMER

Mens den uttrykksfulle danseren Ida Cathrin Utvik tolket jenta som gjorde sine egne valg. Vakkert.

Effektfull bruk av lamper og god utnyttelse av et ensemble Ribera Anfinsen som danselærer sikkert kjenner godt.

Del på Facebook

Etter pausen viste Eva Grainger Rikke Westerlund Lie og Katja Henriksen Schia sin koreografi «Eventuelt», tidligere vist under en dansefestival i Bari i Italia. Igjen er deres evne til å jobbe både symmetrisk og asymmetrisk, men likevel ivareta individualiteten som er det slående. Å se Rikke Westerlund Lies dansende rygg er en sann glede. To og to, en alene, tvang og frivillighet i skiftende sekvenser. Og så denne talende gåingen mot publikum med full stopp og et blikk. Da henter de oss inn igjen. danserne. Høster konsentrasjon.Solveig Andsnes’ koreografi «Another Hundred People» med DJ Rune André Ristesund på scenen, var den sjarmbomben og det stykke teatralsk koreografi som skulle til for å krone kvelden. Et spill for frakker og magentafargete topper, med muligheter for flere av ensemblets dansere til å vise seg fram.

Haugesund er blitt en danseby, dette dristige og unge ensemblet kommer til å vise igjen. Så gjelder det bare for publikum å henge med. Åpne opp, være med å leke, heie mye og samtidig sørge for akkurat passelig dose motstand.

Anmeldt av Trine Styve VarloAnmeldt av Trine Styve Varlo