Setter sine spor på EP

<b>I STUDIO: </b>Daniel Måge (til venstre) og Rune Nesse har begge hjemmestudio og tar med seg resten av bandet Münchausen for å gjøre en EP. TRULS HORVEI

<b>I STUDIO: </b>Daniel Måge (til venstre) og Rune Nesse har begge hjemmestudio og tar med seg resten av bandet Münchausen for å gjøre en EP. TRULS HORVEI

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Münchausen går i studio for å spille inn EP. Caligvla's Sisters har gjort det, og venter ennå på platene.

DEL

MUSIKK: Begge er band i startgropen. I stedet for å kjøre rett på en fullengde CD, tar de første i skritt i et mindre format.

– Vi startet i mai 2006. I august og framover øvde vi intenst og hadde vår første konsert i november. Denne uken begynner vi å spille inn EP-en, forteller Rune Nesse og Daniel Måge i Münchausen.

Heavy sjantigutt

Nesse er kjent som en av gutta i Storm Weather Shanty Choir. Han har også en fortid fra metal band, musikkorps og underviser i kulturskolen og i den videregående på trommer. Da haugesunderen Daniel Måge dukket opp på Stord, slo de seg sammen.

– Jeg har laget låter lenge og vært på jakt etter en band. 70-tallet er min store inspirasjonskilde. Vi prøver å få Münchausen til å låte som et 70-tallsband, sier Måge og nevner i fleng inspirasjonskilder: Uriah Heep, Deep Purple, Black Sabbath og hele skogen av progband som Jethro Tull, Yes, King Crimson og annet snadder. Begge to finner hverandre i interessen for Pink Floyd.

– Hvorfor utgi EP?

– En EP høres bedre ut enn demo. Vi kommer til å spille inn mange låter og velge ut fire–fem. Jeg lager mesteparten av låtene, men alle fire setter sitt preg på bandet, sier Måge.

Foruten han og Nesse finner vi bømlingene Rolf Martin Haldorsen på gitar og Åsmund Nesse på bass. Haldorsen er en mye brukt gitarist, sist å høre på Kenneth Sivertsen-hyllesten "Draumespor".

Venter på EP-er

Å lage en CD er enkelt, men hva med distribusjonen?

– Vi får ta en prat med resten av koret i Storm Weather. Der har vi jo et distribusjonsnett. Vi satser på å få EP-en ut i mai–juni, sier Rune Nesse.

Med EP i hånden tror Münchausen at det blir lettere å få konsertjobber. En låt fra en konsert er filmet. Gjelder bare å få den vist for publikum.

I Etne sitter Jan Terje Rafdal og venter på en forsendelse med EP-er. I romjulen hadde bandet han er gitarist i, Caligvla's Sisters releasekonsert på Fugl Fønix, uten CD-er.

– Folk har betalt, men ennå ikke fått. De skal komme denne uken, smiler Rafdal.

Har spilt på Rockfest

Bandet som oppkalt etter en romersk keiser, gikk med planer om et helt album. Et grunnteip på ni låter var laget.

– Vi var ikke fornøyd med alle låtene. I stedet for å file på de brukte vi mer tid på produksjonen, sier Rafdal.

"Love It Tender" er første platen som er gjort i det nye ABC lydstudio i Etne. Stig Morten Sørheim er produsent. På innspillingen medvirker Jan Terje Rafdal, Thomas Thomassen, Vegar Øyfoss og Sølve Storm Opdal.

– Besetningen har forandret seg noe. Vegar er musiker og spiller alt som er av strengeinstrument. Nå har vi fått 16-årige Helen Fatland på trommer, sier gitarist Rafdal.

Caligvla's Sisters fikk lovord etter å ha spilt på Rockfest. Låten "First Lover" har lagt øverst på NRK Urørt, noe Rafdal er godt fornøyd med.

– En EP er grei start. En helt album kan være overmodig. Nå stiller vi som band på russerevyen i Ølen. Vel, det skulle jeg vel ikke sagt...

truls. horvei[AT]haugesunds-avis.no

Artikkeltags