Barna storkoste seg

Nora Svaneland (4), Malin Tollevik (4) og Eline Njøsem fra Amanda barnehage.

Nora Svaneland (4), Malin Tollevik (4) og Eline Njøsem fra Amanda barnehage. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Det er jo dobbelt så mange her som i fjor, lød det fra en travel Hennig-Olsen-ansatt da barna på rådhusplassen skulle få utdelt gratis is etter barneparaden fra Bytunet. Det fine været førte til stort oppmøte, og god stemning.

DEL

Nora Svaneland (4), Malin Tollevik (4) og Eline Njøsem fra Amanda barnehage storkoste seg i paraden der de gikk hånd i hånd sammen med Vibeke Wiig.
Del

En journalist var tydeligvis litt skumlere enn «tullekunstneren» Frode Fjols som underholdt på Rådhusplassen, men jentene nikket anerkjennende på spørsmålet om barneparade var gøy.

– De gledet seg voldsomt til dette, forklarer førskolelærer Vibeke Wiig.

Og med Wiig i nærheten blir jentene plutselig litt mer snakkesalige.

– Vi skal få is, sier Malin.

– Det blir sikkert godt. Er hele barnehagen med i paraden?

– Nei, sier Malin og gliser.

– Det er bare de store barna som får være med i paraden, og disse tre har nettopp begynt på stor avdeling, forklarer Wiig.

SE VIDEO FRA PARADEN

Sildajazzen er en internasjonal festival, og barneparaden hadde i hvert fall noen innslag fra våre naboer i Sørvest.

– Jeg jobber på Kårstø, og familien er på besøk i sommer, sier Simon Belson mens han bærer datteren Ashleigh (7) på skuldrene gjennom Haraldsgata.

Også fremst i toget finner vi briter. Jennifer Milne og Cathrine McInally reiser rundt i verden og danser med en dansegruppe, men de tar også oppdrag for festivaler.

– Folk er veldig hyggelige her i Haugesund. Det er en skikkelig familiestemning, og jeg tror aldri jeg har sett så mange barn på en gang før, sier McInally.

Sammen med Milne har hun kledd seg opp i et prinsesselignende kostyme. De to danset seg fra Bytunet til Rådhusplassen, hvor de hadde et lite avslutningsshow på scenen.

– Likte ungene dansen deres?

– De ble i hvert fall ikke skremt. Det var ingen som begynte å gråte, så det tar vi som et godt tegn, spøker Milne.

De to teatralske damene drar hjem til Edinburgh søndag, og blir å se i morgendagens parade også.

Vilde Kristiansen (8) er på jobb for å promotere Haugesund Barne- og Ungdomsteater.

– Jeg deler ut ballonger, forklarer Vilde før hun ser noen ballongløse folk langs gaten, og forsvinner.

Framme på Rådhusplassen kryr det av barn, men noen har valgt å trekke seg litt unna også. Ved fontenen står to år gamle Lisa Brekke Møller, med pappa Fredrik.

– Hun synes paraden var artig. Vi gikk ved siden av toget, men da vi kom til Rådhusplassen og hun fikk se vannet i fontenen var det mye morsommere, forklarer Fredrik Brekke Møller.

Elizabeth Diaz befinner seg midt i en flokk av elever fra Skåredalen skole, men det er nok læreren som har pyntet seg mest.

– Jeg er sildemor, forklarer Diaz og peker på de tallrike, sølvfargede sildefigurene som henger på klærne hennes. Hva en ballongbukett gjør på hodet til en sildemor, glemte vi i farten å spørre om.

Artikkeltags