Chaka Khan funket til

Fremdeles mye energi i R&B-artisten Chaka Khan som samlet 1.500 på  Rådhusplassen onsdag kveld.

Fremdeles mye energi i R&B-artisten Chaka Khan som samlet 1.500 på Rådhusplassen onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Konserten ble bedre etter hvert.

DEL

Rådhusplassen:
Chaka Khan
Publikum: ca. 1.500

KONSERT: Heldigvis ble det brukbart med folk på Rådhusplassen da Sildjaazzen åpnet med funkdronningen Chaka Khan. Da hun endelig kom på scenen nesten en time forsinket, leverte dama en gjennomført konsert med et dyktig band for rundt 1.500 publikummere.


Chaka Khan har en fortid fra 70-tallet som medlem av R&B-bandet Rufus. Seinere forandret bandet navnet til Rufus featuring Chaka Khan, som viste hvem som var frontfigur. «I’m Every Woman» fra 1978 ble hennes gjennombrudd som soloartist. Det hjalp også at Whitney Housten gjorde sangen enda mer kjent på 80-tallet.  Khan har røtter i den afroamerikanske kulturen. I sin ungdom var hun medlem av den radikale gruppen Black Panther, og hun stilte med et farget band på Rådhusplassen.

Den første delen av  konserten ble i kjedeligste laget. Traust funk av det rytmiske slaget med «I Feel for You» som åpningslåt. Veldig 70- og 80-talls. Så overrasket hun oss med bursdagshilsen og «Happy Birthday». Herlighet,  59-åringen viste at hun har en nydelig stemme med stort register. Deretter kjørte hun i vei med en R&B-blanding av funk, soul, pop og jazz. Bandet viste å være glimrende, og omtrent midtveis trådde Chaka Khan til sides og lot gitarist, bassist og de tre koristene briljere i et mer jazzete landskap. Stålkontroll fra alle de nevnte som også prøvde stemmen. Imponerende, og da Khan kom inn på scenen igjen gikk det bare oppover.

Vi nordmenn er et stivt folkeferd. Født med ski på beina og kan gå på ski, men danse på ski eller til flotte rytmer fikser vi ikke. Særlig når publikummet er på jazzfestival og er omtrent ca. 40 pluss og oppover. Dermed tok konserten aldri helt av. Denne anmelder må innrømme at mesteparten av låtmaterialet til Khan og hennes fem musikere og tre korister er ukjent. Låtene er heller ikke alltid melodisterke, men Khan imponerte. Flørtet med publikum, snakket mellom sangene, fikk folk med på klapping på enkelte låter. Kort sagt gjorde jobben.


Med sitt lilla hår og svarte drakt har hun fremdeles grepet. Åtte år rusfri, bestemor og holder mange konserter gjennom året gjør at hun kan tingene sine. Publikum var litt forvirret på slutten om hun ga ekstranummer eller ikke. I følge setlisten kom det flere ekstranumre. Hun leverte i alle fall sine tilmålte 90 minutter. Jeg er litt i tvil om terningen, men som lander greit på en femmer.

Anmeldt av Truls Horvei

 

Artikkeltags