HAUGESUND: I dag lanserer Haugaland Vekst «Den 25. timen», en tre minutter lang kortfilm om Haugesundsregionen.

Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst håper filmen vil gi økt oppmerksomhet mot regionen, og gjøre folk stolte av å være herfra.

- Hovedbudskapet i filmen er at du får bedre tid ved å bo i vår region enn i en storby og at den 25. timen finnes faktisk her i Haugesundregionen, sier Kvarven.

Hovedrollen i «Den 25. timen» spilles av tekstforfatter Harald Martel Bersaas fra Bly Teksthus. Karakteren heter Frank Underskog og er oversatt fra Frank Underwood som spilles av Kevin Spacey i Netflix-serien «House of Cards». Og har du sett «House of Cards», vil du kjenne igjen både tema og scener fra serien i kortfilmen til Haugaland Vekst. Men mens makt er det viktigste i «House of Cards», er tid det viktigste i «Den 25. timen»

- Målet er posisjonering av vår region blant primærmålgruppen som er mennesker som ikke bor i regionen i dag, men kan ha interesse av å flytte hit. For eksempel studenter, nyutdannede personer i etableringsfasen, småbarnsfamilier, folk med verdifull arbeidserfaring og primært i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim. 

Haugaland Vekst har siden 2007 ledet et omdømmearbeid for Haugesundsregionen. Arbeidet er et samarbeid mellom det offentlige og private.

- Vi fant ut at tiden var inne for å fornye og spisse budskapet i dette arbeidet. Nå vil vi synliggjøre at det er bedre livskvalitet her enn i en storby. Det syns jeg vi lykkes veldig godt med i denne filmen, sier Kvarven.

Prosjektgruppen som står bak filmen består av Jannicke Kvarven og Caroline Stensland fra Haugaland Vekst, Bly Teksthus og TV Haugaland.