Singelklar Vamp

SMILENDE TILFREDSE: Odin og Øyvind Staveland er fornøyde med de nye låtene på det kommende Vamp-albumet som slippes i oktober. Espen Lind har hatt gode opplevelser som produsent og lydtekniker.

SMILENDE TILFREDSE: Odin og Øyvind Staveland er fornøyde med de nye låtene på det kommende Vamp-albumet som slippes i oktober. Espen Lind har hatt gode opplevelser som produsent og lydtekniker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vamp har hatt sin siste opptaksdag i ABC studio. I dag slippes singelen «Liten fuggel». Produsent Espen Lind er fornøyd og stolt over bandet.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

ETNE: Øyvind og Odin Staveland er de eneste som er igjen i ABC studio, bortsett fra Espen Lind. De andre musikerne har reist hjem. Dermed er det meste gjort med det nye Vamp-albumet, som skal lanseres mandag 22. oktober.– Vi har hatt ti dager i Etne og to uker i studio på Færøyene. Egentlig skulle vi være her i studio ut uken, men arbeidet har gått fortere enn planlagt. Vi har spilt inn 16–17 skisser til sanger og skal plukke ut 10–12, forteller Øyvind Staveland.

Liten fuggel

Albumet har foreløpig ingen tittel, men den første singelen slippes i dag. Melodien til «Liten fuggel» er laget av Staveland senior, mens teksten har han skrevet sammen med Ingvar Hovland.

Demoen til sangen var det første Espen Lind hørte. Han ble spurt av Universal om å være produsent. «Liten fuggel» gjorde at han sa ja på strak arm.

– I utgangspunktet hørtes produsentjobben interessant ut. Så fikk jeg høre demoen og var ikke i tvil.

Lind er kjent som artist, låt-skriver og produsent av popmusikk. Prosessen med å jobbe fram et nytt album har vært lærerik og interessant for ham.

– Albumet blir sterkt på grunn av låtmaterialet. Bandet har holdt på i 20 år og har sterk identitet. De har en oppfatning av hvordan de skal høres ut.

– Hva har du bidradd med?

– Bandet har vært åpen for impulser. Vi har klart å få en balanse mellom å ivareta det Vamp er, og sende dem i en ny retning.

Beholder sounden

Lind forteller at han har prøvd å forsterke det som er bra med Vamp, men ikke gjort bandet mer popete.

– Vamp har sounden. Jeg har gjort bandet til den beste utgaven av Vamp 2012. Jeg har investert mye i albumet. Det har blitt fantastisk fint. Jeg er stolt over det vi har gjort sammen, sier Lind bak miksepulten, for han har også vært lydtekniker.

Far og sønn Staveland er heller ikke direkte misfornøyd når «Liten fuggel» kryper ut av høyttalerne. Låten er umiddelbar og lett å like, men Øyvind Staveland håper at folk får med seg dybden i teksten.

– Temaet er alvorlig; om å miste noen. Det er en sang om trøst, og kan spilles både i bryllup og begravelse, sier sjefsvamperen som har fått gode tilbakemeldinger siden bandet begynte å spille låten ute i fjor. Den sto på repertoaret under Staalehuset-konsertene under Sildajazzen.

Hører uferdige låter

De tre lar oss høre mer fra det kommende albumet. «Skål» i en uferdig versjon der Øyvind Staveland står for melodi og vokal. Ifølge ham har Ingvar Hovland skrevet den fineste teksten sin noen-sinne. Paul Hansen bidrar på munnspill, og noen blåsere høres i bakgrunnen. Odin har skrevet tekst og melodi til «Ord». Han lager ofte melodien på piano og gitar. Det varierer hva som kommer først, melodi eller tekst.

– Vi traff Lars Saabye Christensen på flyet til Alicante, og fant ut vi skulle samarbeide. Han har levert en tekst. Kolbein Falkeid er ikke med på tekstsiden denne gang, sier Staveland.

Mikse ferdig

Nå skal Espen Lind mikse ferdig låtene i hjemmestudioet sitt i Son. Strykere skal legges på et par låter. Deretter er det mastring. Å spille inn albumet på Færøyene og i Etne har vært en fin opplevelse, og Vamp har fått jobbet konsentrert.

– Vi har levd med sangene og platen døgnet rundt. Er du i studio i en by, kan folk gå hver til sitt etter endt studiojobbing. Nå har vi bare hatt fokus på musikken og har fortsatt mye å lære.

Espen Lind legger til:

– Vamp høres ikke ut som et mett band. Det ligger mye spilleglede i musikken.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags